Καταγγέλει ο Κόροιβος

Ανακοίνωση 1005 λέξεων (!) εξέδωσε ο Κόροιβος καταγγέλλοντας τα όσα έγιναν στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τη Νήαρ Ηστ, για τη φιλοξενία και της ΚΕΔ και τον ορισμό των Γεωργιάδη, Ταρενίδη, οι οποίοι και σε προηγούμενους αγώνες δεν είχαν αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνβατό τρόπο τον σύλλογο της Αμαλιάδας.

 Αναλυτικά:

«Το Δ.Σ. του ΤΑΚ Κόροιβος, μετά από διευρυμένη συνεδρίαση, αποφάσισε να εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση .

“Από το καλοκαίρι του 2010, όταν οριστικοποιήθηκε η συγχώνευση δια της απορροφήσεως της ομάδας της Ξάνθης, στην πρώτη συνέντευξη που δώσαμε τονίσαμε με ιδιαίτερη ένταση ότι δεν είναι σκοπός μας η παραμονή στην κατηγορία και ότι θέλουμε να δείξουμε ότι κομίζουμε κάτι νέο.

Μέσα σε εννέα 9 μήνες είμαστε πιστοί στον λόγο μας, δίνοντας απλόχερα στο ελληνικό μπάσκετ ζωή, με την παρουσία δύο (2) νέων παιδιών του Τσαμπή του Ξιούρα και δύο (2) πιτσιρικάδων, του Μπεκρή 17 ετών, και του Θεοδωρόπουλου 16 ετών.

Δεν γνωρίζουμε πόσο μακριά θα φτάσουν αυτά τα παιδιά, αυτό εξαρτάται άλλωστε πάνω απ’ όλα από τα ίδια, αλλά εμείς το τολμήσαμε και θα το τολμούμε πάντα στο μέλλον, διότι αυτή θα είναι η φιλοσοφία μας.

Η φιλοσοφία μας, όμως, έχει και άλλα χαρακτηριστικά, όπως να μην υποκύπτουμε στη λογική της συναλλαγής με λαμόγια που λυμαίνονται τον χώρο, να μην βαδίζουμε με τις πλάτες κανενός πατρώνου (κοινώς λεγόμενου νταβατζή), να είμαστε αληθινοί στις σχέσεις μας, σε σημείο μάλιστα παρεξηγήσεως κ.λ.π.

Φυσικά και δεν είμαστε αλάθητοι, λάθη κάνουμε και θα κάνουμε στο μέλλον, διότι απλούστατα δεν τα γνωρίζουμε όλα.

Είπαμε, λοιπόν, ότι δεν ήταν αυτοσκοπός μας η παραμονή στην κατηγορία δημιουργώντας μία ταπεινή ομάδα, δίχως υπερβολές και σύμφωνα με το κλίμα της εποχής. Στην πορεία είδαμε -αγωνιστικά- ότι η ομάδα μας ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και δεν είχε πρόβλημα να παίξει στα ίσα οποιαδήποτε ομάδα, είχαμε καλή χημεία και τα παιδιά μεταξύ τους ήταν και είναι πολύ αγαπημένα.

Προϋπόθεση για να μην έχουμε προβλήματα είναι να εξασφαλίσουμε αντικειμενικές διαιτησίες μέσα στην έδρα μας, αλλά και έξω απ’ αυτήν.

Απευθυνθήκαμε στην ΚΕΔ μετά από δύο (2) τουλάχιστον άσχημες (κατά τη γνώμη μας) διαιτησίες του α’ γύρου στην 3η και 4η αγωνιστική και τους ζητήσαμε με πολύ κόσμιο τρόπο να μας σεβαστούνε. Αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που οφείλουμε στον εαυτό μας.

Γεγονός είναι ότι μέσα στην έδρα μας όλες οι διαιτησίες ήταν ακριβοδίκαιες, μακριά όμως από την έδρα μας πάντα θα βρισκόταν -εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- κάποιος ορισμένος 3ος “περίεργος” διαιτητής από την ευρύτερη περιοχή και στο 4ο δεκάλεπτο θα μονοπωλούσε τα σφυρίγματα εις βάρος μας.

Επανήλθαμε στην ΚΕΔ και είπαμε πάλι με κόσμιο τρόπο ότι θέλουμε 50-50 μέσα στην έδρα μας 50-50 και εκτός, δεν γίνεται όποτε πηγαίνουμε εκτός να έχουμε “αποκεφαλισμό”. Όταν λέμε δεν είναι αυτοσκοπός , δεν σημαίνει ότι δεν θα αγωνιστούμε μέχρι εσχάτων για τη σωτηρία μας, χωρίς όμως να πατήσουμε επί πτωμάτων προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας.

Φτάνοντας στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Νήαρ  Ηστ στην Καισαριανή, θέλουμε να τονίσουμε ότι σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία αυτής της ομάδας, όμως αυτοί οι αληταράδες που βρίσκονταν στις κερκίδες του κλειστού, σε ένα βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι για αυτούς , είχαν έρθει για να δράσουν προβοκατόρικα, προμελετημένα και απορούμε πως η αστυνομία δεν συνέλαβε ούτε 1 άτομο από την ταυτόχρονη εισβολή 50 χούλιγκαν εντός του αγωνιστικού χώρου και ενώ εξελίσσονταν ο αγώνας, ασκώντας βία στους αθλητές μας.

Προφανώς ήταν η ανταπόδοση της φιλοξενίας που έλαβε η γηπεδούχος ομάδα στον πρώτο γύρο μέσα στην Αμαλιάδα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό…

Όσον αφορά στη διαιτησία της συγκεκριμένης αναμέτρησης και ειδικά τους κ. Γεωργιάδη και κ. Ταρενίδη καταγγέλλουμε ότι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους αλλοίωσαν και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Σωρεία λαθών εφαρμογής των κανονισμών, αλλά και σωρεία παραλείψεων εις βάρος μας, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο διαμόρφωσαν το αρνητικό για μας αποτέλεσμα. Αποκορύφωμα τα τελευταία 45”, όπου δεν δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ (ο ορισμός του αντιαθλητικού), το οποίο έκανε ο Ψαρόπουλος και στη συνέχεια ο Αμάτο παίρνοντας αγκαλιά από την μέση τον αθλητή μας Πέττα και ενώ αυτός ήταν στον αέρα για καλάθι.

Στη συνέχεια και μετά από 25λεπτη διακοπή για εισβολή οπαδών της γηπεδούχου ομάδας, με αυθαίρετο τρόπο, έστειλαν εκτός γηπέδου τους προπονητές της ομάδας μας, στερώντας τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε με σωστή καθοδήγηση τον αγώνα.

Το περίεργο είναι ότι τους δύο παραπάνω κυρίους τους είχαμε “θαυμάσει” και στα μόνα παιχνίδια που μας είχαν παίξει μέχρι προχθές, στον πρώτο γύρο ο κ. Γεωργιάδης μέσα στον Απόλλων Πάτρας όπου μας στέρησε άλλη μια νίκη και την έκανε δώρο στην αντίπαλη ομάδα (43” πριν το τέλος του αγώνα, παίρνοντας την μπάλα από εμάς και ενώ είμαστε 1 πόντο μπροστά και δίνοντας τεχνική ποινή εις βάρος του αθλητή μας που έκανε επαναφορά της μπάλας απ’ έξω (!) ήτοι 2 βολές και η κατοχή για τους αντιπάλους).

O δε κ. Ταρενίδης, στον αγώνα μέσα στον Λαγκαδά, πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο με συνοπτικές διαδικασίες “καθάρισε” τον αγώνα υπέρ του Ερμή. Για όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε, για όποιον έχει απορίες μπορεί πολύ εύκολα να προμηθευτεί να αντίστοιχα DVD και να διαπιστώσει εύκολα την ορθότητα των λεγομένων μας….
Αυτό που δεν μπορεί να διαπιστώσει εύκολα κάποιος από κανένα dvd, είναι τί ρόλο διαδραματίζει στην κατηγορία η ΚΕΔ.

Κύριοι της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, δεν μας τα λέτε καθόλου καλά. Δεν γνωρίζουμε το γιατί (δεν είναι δουλειά μας), αλλά νιώθουμε ότι έχει χαθεί ο έλεγχος.

Με ποιο σκεπτικό ορίσατε-κληρώσατε τους κ. Γεωργιάδη και κ. Ταρενίδη, διαιτητές περιοχών με ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά, όπου εδράζουν ανταγωνιστικές ομάδες, να σφυρίξουν έναν τέτοιο σημαντικό αγώνα για εμάς;

Η ήπια αντίδραση και η κόσμια συμπεριφορά εκ’ μέρους μας, δεν θα έπρεπε να ληφθεί ως αδυναμία, διότι και φωνή έχουμε και ξέρουμε τί γίνεται. Σας προτρέπουμε να πάρετε το dvd του αγώνα και να μας ενημερώσετε εάν είναι αντιαθλητικό (ή όχι) φάουλ 43” πριν από το τέλος.

Επίσης, σήμερα καταθέσαμε ένσταση για κακή εφαρμογή των κανονισμών και αλλοίωση αποτελέσματος και περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την άποψη σας.

Σας ενημερώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει παιχνίδια στην πλάτη μας, δεν μας το επιτρέπει η παιδεία μας, ο κόπος των προπονητών μας, ο ιδρώτας των αθλητών μας και η αποφασιστικότητα των φιλάθλων μας.

Αυτό που νιώσαμε, αυτό που εισπράξαμε είναι πως αυτή την αγωνιστική το πρωτάθλημα της Α2 δέχθηκε ισχυρό πλήγμα αξιοπιστίας (και δεν κρίνουμε μόνο από το αποτέλεσμα,το κακό γι’ αυτούς που παίζουν “παιχνίδια” είναι ότι τους μάθαμε).

Όταν μαζέψουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, θα απευθυνθούμε αρμοδίως…»