Καταγγελία Ηρακλή για διαιτητές, Καρούση

Το διαιτητικό δίδυμο των Αναστόπουλου, Τσώνου και τον κομισάριο του αγώνα Νίκο Καρούση θεωρεί ο Ηρακλής υπεύθυνους για την ήττα από το Αιγάλεω, αλλά και για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης το βράδυ της Κυριακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ομάδα μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΗ καταγγέλλει το σημερινό (3/3) διαιτητικό δίδυμο των Αναστόπουλου – Τσώνου αλλά και τον κομισάριο του αγώνα και γνωστό από τη θητεία του στα παρκέ «κύριο» Καρούση για την παρουσία τους στο κλειστό του Αιγάλεω.

Σε μια αναμέτρηση που είχε ορισθεί να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, από το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε επεισοδιακά με την αποβολή του διοικητικού παράγοντα της γηπεδούχου ομάδας Δημήτρη Καρβέλα και τις πολλές διακοπές στο παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε 25λεπτη διακοπή προκειμένου να αποχωρήσει ο κόσμος από τις κερκίδες ωστόσο οι περισσότεροι μέχρι το τέλος του αγώνα επέστρεφαν στις θέσεις τους. Οι δύο διαιτητές απέβαλαν από τον πάγκο τον προπονητή μας κ. Θωμά Κωστόπουλο χωρίς λόγο επειδή πολύ απλά σηκώθηκε από τον πάγκο για να ζητήσει τάιμ άουτ όταν η ομάδα μας ισοφάρισε στο σκορ (55-55) και έκανε την αντεπίθεσή της για τη νίκη.

Όταν μετά το τέλος της αναμέτρησης ο κ. Κωστόπουλος ζήτησε από τον «κύριο» Καρούση να του εξηγήσει το λόγο της αποβολής, εκείνος όχι μόνο δεν το έπραξε, αντίθετα έβρισε χυδαιότατα τόσο τον ίδιο όσο και την πόλη της Θεσσαλονίκη. Φυσικά δεν υπήρξε κανένας λόγος οριστικής διακοπής του αγώνα όταν 6.45’’ πριν από το τέλος του αγώνα πετάχτηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο κροτίδα προερχόμενη από τον εξωτερικό χώρο του γηπέδου. Στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα το διαιτητικό δίδυμο όχι μόνο δεν προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχό του αλλά καθόρισε και το αποτέλεσμα. Σκηνές απείρου κάλους στο κλειστό του Αιγάλεω που πέρασαν απαρατήρητες από τους τρεις «άρχοντες» της αναμέτρησης. Να τους χαίρεστε…».

«Στο χέρι μας η δεύτερη θέση»

Μετά τη λήξη του αγώνα μίλησαν στο iraklis.org ο Κώστας Μπεχλιβάνης και ο Θωμάς Κωστόπουλος, με τον δεύτερο να στέκεται στο νωθρό ξεκίνημα και να αναφέρεται στα όσα συνέβησαν και στην αποβολή του… «Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε πολύ τη νίκη αλλά μπήκαμε πολύ νωθρά. Δεχτήκαμε πολλούς πόντους ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανιστήκαμε με διαφορετικό πρόσωπο, διορθώσαμε κατά πολύ την άμυνά μας, και στο 55-55 η αποβολή μου ήταν αδικαιολόγητη ενώ συνέβησαν άλλα γεγονότα στο γήπεδο που πέρασαν απαρατήρητα. Εκεί χάσαμε το ρυθμό μας αλλά πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος παίρνοντας όλα τα παιχνίδια» δήλωσε ο Θωμάς Κωστόπουλος.

Ο Κώστας Μπεχλιβάνης είπε από τη μεριά του: «Το παιχνίδι χάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και στο πρώτο που παίξαμε άσχημα. Στο τρίτο δεκάλεπτο καταφέραμε και κρατήσαμε στους έξι πόντους τον αντίπαλο και αυτό θέλαμε και στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά δεν το πετύχαμε. Στο τέλος παίζαμε και για τη διαφορά. Ήταν μια άσχημη εμφάνιση για εμάς άσχετα από τη διαφορά στο σκορ. Πρέπει να δούμε στις δύο εβδομάδες με τη διακοπή που ακολουθεί τι φταίει, να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε. Είναι θετικό αυτό το ρεπό για να ανασυνταχτούμε και να είναι στο χέρι μας η δεύτερη θέση».