“Καταιγισμός” παραιτήσεων των προπονητών του Εργοτέλη

Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει εδώ και καιρό το τμήμα μπάσκετ του Εργοτέλη, αποτυπώνεται και επίσημα πλέον με την επιστολή παραίτησης που έστειλαν οι έξι προπονητές των διαφόρων τμημάτων στη διοίκηση του Ερασιτέχνη αλλά και στην επιτροπή μπάσκετ.

Στην επιστολή καταγράφονται οι λόγοι της παραίτησης που εστιάζονται φυσικά στην οικονομική ασυνέπεια και την αδιαφορία που έδειξε και δείχνει ο Ερασιτέχνης Εργοτέλης για το τμήμα μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Κρίμα .. η υπομονή μας εξαντλήθηκε και με  την παρούσα όλοι εμείς οι προπονητές μπάσκετ του Εργοτέλη θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε τις παραιτήσεις μας μια και η αντιμετώπιση της διοίκησης του ερασιτέχνη  Εργοτέλη απέναντι μας συνιστά  απαξίωση του παιδαγωγικού και του  επιστημονικού μας έργου .Στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες στις οποίες ζούμε η πράξη μας αυτή πιθανόν να θεωρηθεί υπερβολική  αλλά πέρα του οικονομικού (οφείλονται 8 μισθοί) αυτό που μας στεναχωρεί περισσότερο είναι η υποβάθμιση του τμήματος από τον ερασιτέχνη σε όλους τους τομείς.

Ήταν πολλές οι  φορές  που σκεφτήκαμε να παραιτηθούμε αλλά η αγάπη μας για τα παιδιά  που προπονούμε , η αγάπη μας για το άθλημα και η αγάπη μας για τον Εργοτέλη μας κράτησαν στο γήπεδο. Στην αδιαφορία σας εμείς δείξαμε ενδιαφέρον για τις ομάδες μας, στην αναβλητικότητα σας εμείς δείξαμε συνέπεια και δεν χάθηκε καμία προπόνηση, στην απουσία σας εμείς είπαμε παρών με κοινωνικές δράσεις, στην απαξίωση που δείξατε για το τμήμα εμείς απαντήσαμε με καταξίωση και επιτυχίες. Θυμίζουμε τις επιτυχίες της ανδρικής ομάδας με την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία και την καταξίωση της σε αυτήν, τις επιτυχίες  σε  τοπικό και σε  πανελλήνιο επίπεδο των ομάδων παίδων και εφήβων καθώς και τις επιτυχίες των τμημάτων υποδομής αγοριών και κοριτσιών σε επίπεδο Κρήτης. Όλα αυτά τα παιδιά θα είναι και οι αυριανοί φίλαθλοι του Εργοτέλη.

Η ανταμοιβή για όλα αυτά είναι να υπάρχουν στο ίδιο σωματείο πατρίκιοι και πληβείοι , μεγαλοπροπονητές πληρωμένοι μέχρι τελευταίου ευρώ, προπονητές πληρωμένοι κατά τα 2/3 και στην τελευταία στροφή εμείς οι «μπασκετικοί» πληρωμένοι κατά το 1/3  τη στιγμή που οι εισπράξεις της ακαδημίας του μπάσκετ είναι αρκετές σχεδόν για την εξόφλησή μας.

Για τους παραπάνω λόγους όλοι εμείς οι προπονητές μπάσκετ του Εργοτέλη υποβάλουμε την παραίτηση μας , ζητάμε συγνώμη από τους αθλητές μας , τις αθλήτριες μας , τους γονείς τους που χρηματοδοτούν την λειτουργία της ακαδημίας και ευχαριστούμε τους εφόρους  των τμημάτων μας, όσους συνέβαλαν στον έρανο για να πάει η εφηβική ομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Καβάλα, την επιτροπή μπάσκετ  και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γιαννουλάκη ο οποίος με προσωπική υπερπροσπάθεια κράτησε την ομάδα ανδρών στην Γ’ Εθνική και βοήθησε όσο μπορούσε στις ακαδημίες καθώς και όλους τους φίλους της ομάδας που έδωσαν το παρών στις κερκίδες.

Ο Εργοτέλης  πρέπει να είναι ενιαίος και πρέπει  να δοθεί στο τμήμα καλαθοσφαίρισης με την 40χρονη ιστορία  η προσοχή που του αξίζει. Ελπίζουμε η κίνηση μας αυτή να αφυπνίσει τους ανθρώπους του Εργοτέλη  και να μην χρησιμοποιηθεί για να καλύψει αδυναμίες και λάθη”.

Με εκτίμηση οι προπονητές

Μακράκης Γιώργος,  Χριστοδούλου Αλέξης, Βισκαδουράκης Γιάννης
Ζερβάκη Έφη, Βογιατζάκης Γιάννης, Βισκαδουράκης Γιώργος».