Κατιάκος: «Χρειάστηκε δουλειά και υπομονή»

Ο ΟΦΗ κατέκτησε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του παίνροντας ένα πολύτιμο «διπλό»« στο Παγκράτι. Ο Δημήτρης Κατιάκος που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης για την ομάδα του μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, για τη δύσκολη συνέχεια αλλά και για την πολλή δουλειά που χρειάστηκε για να φτάσουν οι κρητικοί σε αυτό το σημείο.

Δημήτρη, πετύχατε κόντρα στο Παγκράτι την τρίτη συνεχόμενη νίκη σας στο πρωτάθλημα. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την ομάδα και την ψυχολογία σας;

«Επειδή είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα, η συγκεκριμένες νίκες που πετύχαμε ήταν πολύ σημαντικές. Είχαμε μπει σε μια φάση που κινδυνεύαμε και θέλαμε κάποιες νίκες που θα μας έφερναν και πάλι κοντά στην παραμονή. Το θέμα όμως είναι να έχουμε και συνέχεια σε μια σειρά αγώνων τους οποίους πρέπει να κερδίσουμε».

Τώρα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Λαγκάδα. Τι περιμένεις και ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για την νίκη;

«Είναι μια ομάδα που θέλει πολύ την νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εμείς έχουμε φτιάξει την ψυχολογία μας και τώρα είμαστε πολύ πιο χαλαροί. Θα πάμε εκεί για να κερδίσουμε κόντρα σε μια ομάδα που είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Τρέχουν πολύ καλά στον αιφνιδιασμό και εμείς θα πρέπει να τους σταματήσουμε ενώ παράλληλα είναι σημαντικό να περιορίσουμε τον Ηλιάδη που είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία».

Πλέον ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει και θέλετε να πετύχετε;

«Στην αρχή της χρονιάς είχαμε θέσει κάποιους στόχους αλλά στην συνέχεια αναγκαστήκαμε να τους αλλάξουμε. Κάποια άσχημα αποτελέσματα και κάποιες ατυχίες μας ανάγκασαν να κοιτάξουμε την παραμονή μας. Πιστεύω πως πλέον στα επόμενα παιχνίδια μπορούμε να την  εξασφαλίσουμε την παραμονή και από εκεί και πέρα να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε όσο τα δυνατόν ψηλότερα. Πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε».

Τι σας επηρέασε τόσο πολύ και αναγκαστήκατε να αλλάξετε τους στόχους σας και τα δεδομένα σας;

«Στην αρχή ήμασταν 12 παίκτες που ήταν όλοι θα έπρεπε να παίζουν βασικοί. Στην πορεία όμως κάποια παιδιά λόγω τραυματισμών έμειναν εκτός δράσης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσουμε και κάποια παιχνίδια στις λεπτομέρειες και μείναμε πίσω στη βαθμολογία».

Τώρα πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;

«Αρκετά. Το σημαντικό είναι ότι αν συνεχίσουμε στο ρυθμό που έχουμε τώρα δεν θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα. Είμαστε καλά έχουμε βρει την ψυχολογία μας και πιστεύω ότι δεν θα έχουμε αλλά προβλήματα».

Πόσο δύσκολο για εσάς ήταν να επανέλθετε από τις δύσκολες αυτές καταστάσεις;

«Ήταν αρκετά δύσκολο. Είχαμε την αλλαγή του προπονητή αλλά το θέμα ήταν ότι χρειάζονταν να βάλουμε το κεφάλι κάτω και αν δουλέψουμε πολύ σκληρά. Χρειάζονταν υπομονή καθώς δεν είχαμε άλλη επιλογή».

Θα ήθελες στο τέλος να κάνεις μια ευχή;

«Να έχουμε πρώτα απ’ όλα υγεία και λίγο τύχη στην συνέχεια γιατί αυτά ήταν δυο στοιχεία που μας έλειψαν αρκετά. Επίσης ελπίζω οι φίλαθλοι να ξαναβρεθούν στο πλευρό μας γιατί μας έχουν λείψει στα εντός έδρας παιχνίδια».