Κατσικάρης: «Απαράδεκτος ο τρόπος που προσεγγίσαμε το ματς»

katsikaris-ethnikiΟ Φώτης Κατσικάρης και ο Νίκος Ζήσης μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα από τη Σερβία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε: «Δυστυχώς παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι μας. Η Σερβία από το τζάμπολ μάς κέρδισε πνευματικά, πριν μπούμε σε τακτικές λεπτομέρειες. Ήταν απαράδεκτος ο τρόπος που προσεγγίσαμε το παιχνίδι στο ξεκίνημα και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε γιατί οι αντίπαλοι έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Έκαναν πολύ καλή δουλειά και μας τιμώρησαν σε κάθε ευκαιρία. Ο Μπουρούσης δεν είχε την ενέργεια για να βοηθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος”.

Σε ότι αφορά τη συνολική παρουσία της Εθνικής Ομάδας, τόνισε: «Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Ξέρουμε καλά το σύστημα της διοργάνωσης, παίξαμε πολύ καλά στην πρώτη φάση, αλλά στο νοκ άουτ ήμασταν κακοί. Αξίζαμε κάτι παραπάνω σε αυτή τη διοργάνωση. Περίμενα να παλέψουμε περισσότερο. Συγχαίρω τη Σερβία, ήταν πολύ καλύτερη από μας και της εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια».

Σε ερώτηση για το πού αποδίδει την κακή εμφάνιση, δήλωσε: «Δεν έγινε επίτηδες. Τα παιδιά το ήθελαν περισσότερο από τον καθέναν. Δυστυχώς δεν μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Τα παιδιά είναι πολύ απογοητευμένα, όχι μόνο για την ήττα, αλλά για το πώς παίξαμε. Δεν παίξαμε όπως ξέρουμε και αυτό πονά περισσότερο. Δυστυχώς πολύς κόσμος ήρθε να μας δει από την Ελλάδα, μας έβλεπαν από την τηλεόραση και θέλαμε να δείξουμε μια ομάδα με χαρακτήρα και καλό μπάσκετ, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, Νίκος Ζήσης, τόνισε: “Ήταν μια δίκαια νίκη για τη Σερβία. Έπαιξε ένα φανταστικό παιχνίδι. Η ομάδα που πάει με 5-0 έχει πάντα την πίεση, σύμφωνα με έναν άγραφο νόμο. Η Σερβία είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν μετρά ότι ήταν τέταρτη στον όμιλό μας. Ήταν πολύ καλύτεροι από μας. Εμείς είχαμε συνηθίσει να επιβάλουμε το ρυθμό μας από την αρχή και δεν το κάναμε αυτή τη φορά. Δεν επιβάλαμε το παιχνίδι μας και δεν τρέξαμε. Η Σερβία είχε εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, είχε πολλούς παίκτες σε σπουδαία μέρα. Δεν νιώθουμε καλά, περιμέναμε κάτι καλύτερο, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα μου και πιστεύω πως κάναμε καλή δουλειά. Ήμασταν πραγματική ομάδα. Έτσι είναι ο αθλητισμός, σε μια κακή βραδιά μπορείς να μείνεις εκτός».