Κατσικάρης: «Δύσκολο να έχουμε χάσει στα δύο κρίσιμα νοκ άουτ»

katsikarisΗ Εθνική παρά την περίεργη ψυχολογία της κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Λετονίας και να κερδίσει το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά. Ο Φώτης Κατσικάρης μίλησε για τα σκαμπανεβάσματα των παικτών του, τόνισε πως είναι δύσκολο να έχει χάσει στα δύο κρίσιμα νοκ άουτ παιχνίδια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Βασίλη Σπανούλη.
«Ήταν πολύ δύσκολο από ψυχολογικής άποψης να παίξουμε. Ήρθαμε με μεγάλες προσδοκίες, αλλά ταπεινοί. Δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε από την Ισπανία κι έπρεπε να μαζέψουμε την ομάδα για να παίξει με τη Λετονία. Στο ματς είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα για συναισθηματικούς λόγους. Ο μίνιμουμ στόχος με τον οποίο ήρθαμε εδώ ήταν να πάμε στο Προολυμπιακό Τουρνου. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες για την προσπάθειά τους. Δεν τα καταφέραμε κι αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα από την Ισπανία. Όμως το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει».
 
«Κάποιες φορές έχουμε τόσες απαιτήσεις με τον εαυτό μας, χωρίς να σκεφτόμαστε καν αν έχουμε αντίπαλο. Όλοι πιστεύαμε. Ξέραμε πως θα ήταν δύσκολα και πως βάσει συστήματος θα είχαμε έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως η Ισπανία. Όπως είπα, εγώ είμαι υπεύθυνος, γιατί ο προπονητής πάντα είναι υπεύθυνος. Η αλήθεια είναι πως για μένα είναι πολύ δύσκολο να έχουμε χάσει στα δύο κρίσιμα νοκ άουτ, πέρσι από την Σερβία και φέτος από την Ισπανία». 
 
«Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που ο Βασίλης ανακοίνωσε πως σταματά στα αποδυτήρια. Είναι από τους παίκτες που άλλαξαν το ελληνικό μπάσκετ, ένας ηγέτης και θα τον θυμόμαστε σαν έναν από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής. Δεν ξέραμε πως ο Βασίλης θα σταματούσε πριν το Ευρωμπάσκετ. Κανείς μας δεν είχε ιδέα. Μας το ανακοίνωσε σήμερα μετά τον αγώνα. Ποτέ δεν είχα συνεργαστεί με τον Σπανούλη. Είναι απίστευτος παίκτης, μια ιδιοφυΐα του μπάσκετ, που ζει για το μπάσκετ. Σαν να είναι όλη η ζωή του αυτό. Δεν είμαι εγώ αυτός που μπορεί να μιλήσει για τον Βασίλη, άλλοι προπονητές τον έζησαν περισσότερο καιρό. Για μένα ήταν ευλογία που τον είχα παίκτη, μια φοβερή εμπειρία, που θα έχω να λέω όταν σταματήσω την καριέρα μου».
 
Με τη σειρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης ανέφερε: «Δεν ήταν το ταξίδι που περιμέναμε το Ευρωμπάσκετ. Περιμέναμε να είμαστε στην τετράδα, είμαστε απογοητευμένοι, αλλά η ζωή συνεχίζεται. Είμαστε περήφανοι και νιώθουμε τιμή που παίξαμε στην ίδια ομάδα με τον Σπανούλη και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε ανάλογες επιτυχίες κι εμείς».