«Καυτά» ντέρμπι ανόδου και παραμονής

Η πρωτοπόρος και ο φιλόδοξος «μνηστήρας». Κάπως έτσι θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στη πρωτοπόρο Μεταμόρφωση και το φιλόδοξο Ανατόλια. Μια από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις με τη δυναμικότητα τους να μην διαφέρει πολύ και τους Θεσσαλονικείς να έχουν στα υπέρ τους τη νίκη του πρώτου αγώνα αλλά και το γεγονός ότι παίζουν στην έδρα τους.

Οι Βολιώτες από την άλλη πλευρά, θέλουν να… ανταποδώσουν με το ίδιο νόμισμα το κολέγιο παίρνοντας δηλ. το διπλό και διατηρώντας μια σχετική(δεν έχει ακόμη το ρεπό της) απόσταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές.

Με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθεί την εξέλιξη της αναμέτρησης και ο Φίλιππος Βέροιας προκειμένου να γνωρίζει αν θα έχει «συγκάτοικο» στη κορυφή ή αν, με ενδεχόμενη νίκη του επί του Αιγινιακού, θα μπορέσει να απολαμβάνει μόνος τη πρώτη θέση.

Στο «παιχνίδι» της ανόδου όμως παραμένει ακόμα και ο Φοίνικας Λάρισας, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την αρκετά αδύναμη Αλεξάνδρεια, ενώ να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση παραμονή θέλουν οι Διόσκουροι Κοζάνης στο ντέρμπι με τον Αστέρα Λάρισας.

Τέλος, παιχνίδι δίχως αύριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ντέρμπι ανάμεσα στον Γυμναστικό Βόλου και το Άργος Ορεστικό με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τη νίκη να είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν κάπως να… «αναπνεύσουν» βαθμολογικά και να διατηρήσουν ζωντανές τις λίγες ελπίδες επιβίωσης στη κατηγορία.

Νίκη ακόμα και με έναν πόντο είναι αρκετή για το Άργος, ενώ χρειάζεται έξι ο Γυμναστικός για να έχει το προβάδισμα σε τελική ισοβαθμία λόγω του «στραβοπατήματος» του στον πρώτο γύρο.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Ανατόλια – Μεταμόρφωση Βόλου (Ανατόλια 18.00)
ΓΣ Βολού – Αργος Ορεστικό (Β. Παρασκευόπουλος 18.00)
Φοίνιξ Λάρισας – Αλεξάνδρεια (Νεάπολης Λάρ. 18.00)
Φίλιππος Βέροιας – Αιγινιακός (ΔΑΚ Βικέλας 18.00)
Διόσκουροι Κοζάνης – Αστέρας Λάρισας (ΔΑΚ Κοζάνης 18.00)