Χ. Κατσής: «Ήταν μεγάλο ερωτηματικό»

katsisΠροσέφερε ως παίκτης και πλέον βρίσκεται στην ομάδα ως προπονητής. Ο κόουτς Χρήστος Κατσής μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την συνεργασία του με τον ΒΑΟ, τον μεγάλο στόχο που έχει τεθεί αλλά και για το εξαιρετικό ξεκίνημα που πραγματοποιεί ο Βυζαντινός Αθλητικός Όμιλος, ο οποίος μετά από τέσσερις αγωνιστικές παραμένει αήττητος παρά το νεανικό ρόστερ

Αναλυτικά:
Για την συνεργασία του με τον ΒΑΟ

“Όταν ανέλαβε την ομάδα από το πόστο του προέδρου ο Τάσος Τρελόπουλος ήθελε και συνεχίζει να θέλει ο ΒΑΟ να απαρτίζεται από ανθρώπους που έχουν υπάρξει στην ομάδα στο παρελθόν. Με πήρε τηλέφωνο και συμφωνήσαμε με κοινό στόχο η ομάδα να απαρτίζεται σε βάθος χρόνου με παίκτες από τις ακαδημίες. Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το αντρικό να στελεχώνεται από τα φυτώρια. Μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος από τη συνεργασία γιατί στην ομάδα έχουμε 7 έφηβους που δείχνουν να ανταποκρίνονται πλήρως. Για εμάς στόχος είναι του χρόνου η ομάδα αντί για 7 νέους να έχει 8. Αν τα καταφέρουμε τότε θα είμαστε ευχαριστημένοι”.

Για την αήττητη πορεία της ομάδας μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές:
“Κάνουμε μία καλή δουλειά με τα παιδιά. Έχουν καταλάβει αυτά που ζητάω και παίρνουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοιο ξεκίνημα γιατί οι περισσότερες ομάδες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολύ έμπειρες, όμως τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Στην αρχή της σεζόν ήταν μεγάλο ερωτηματικό για εμάς κατά πόσο οι έφηβοι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν σε συνθήκες αντρικού, καθώς από την περσινή ομάδα έφυγαν κάποιοι έμπειροι παίκτες και οι νέοι πήραν όλο το βάρος πάνω τους. Υπάρχει καλό κλίμα μέσα στην ομάδα κι αυτό προκύπτει από την καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ παικτών-προπονητή-διοίκησης”.

Για το παιχνίδι που έρχεται με την Κ.Σ. Γέφυρας:
“Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα για εμάς. Δεν έχουμε κανένα απολύτως άγχος. Θα παίξουμε αυτό που μπορούμε και θα δούμε τι θα γίνει. Οι αντίπαλοι μας είναι πολύ πιο έμπειροι, όμως θα παλέψουμε για να μείνουμε αήττητοι αν μπορέσουμε”.

Για το αγωνιστικό επίπεδο της Α’ ΕΚΑΣΘ:
“Το πρωτάθλημα εξαιτίας των μετακινήσεων των παικτών από τις υψηλότερες κατηγορίες λόγω κρίσης έχει αναβαθμιστεί. Παίκτες όπως οι Χρήστου, Μωυσιάδης, Τουλούμης, Δανάκης,  Σφυρόπουλος και άλλων πολλών έχουν ανεβάσει πολύ το επίπεδο κάνοντας το εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Πιστεύω ότι η άνοδος θα κριθεί μεταξύ Χαλκηδόνας, Γέφυρας και ΠΚ Νεάπολης”. 

Who is who
Η προπονητική καριέρα του Χρήστου Κατσή ξεκίνησε το 1996 όταν ανέλαβε αρχικά το παιδικό τμήμα του Μακεδονικού Νεαπόλεως. Από τη πρώτη του σεζόν κιόλας κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του πρωταθλήματος παίδων Θεσσαλονίκης. Το 2000 αναβαθμίζεται αναλαμβάνοντας το γυναικείο τμήμα της ομάδας που αγωνιζόταν τότε στην Α’ ΕΣΑΣΘ και κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο στην Α2 γυναικών. Το 2005 συνεργάζεται με το γυναικείο του ΠΑΟΚ, με το οποίο την πρώτη σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Α’ ΕΚΑΣΘ. Ότι δεν κατάφερε τη πρώτη χρονιά το κατάφερε τη δεύτερη, καθώς με την ίδια ομάδα κατακτάει το νταμπλ πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα και το Κύπελλο ΕΚΑΣΘ. Στην σεζόν που ακολούθησε στην Α2 τερμάτισε 3ος. Το 2008 αποφασίζει να αφήσει τον “δικέφαλο” αποδεχόμενος την πρόκληση του Μεγάλου Αλεξάνδρου που τότε αγωνιζόταν στην Α1. Το 2009 συνεργάζεται με τον Θρίαμβο Ταγαράδων όπου με το αντρικό τμήμα πανηγυρίζει την άνοδο από την Γ2 στην Γ1 κατηγορία. Πέρσι ανέλαβε την ομάδα της Πυλαίας, όμως τον Δεκέμβριο λύθηκε η συνεργασία τους κοινή συναίνεση και πλέον βρίσκεται στον ΒΑΟ.