Καϊμακόγλου: «Αυτιά ανοιχτά, μυαλό συγκεντρωμένο!»

Δίνει το «παρών» τα τελευταία τρία χρόνια στην Εθνική Ανδρών, ο Κώστας Καϊμακόγλου, για ακόμα ένα θα ντυθεί στα γαλανόλευκα. Ο διεθνής φόργουορντ αναφέρθηκε στην απαραίτητη συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν όλοι οι παίκτες, καθώς το διάστημα της προετοιμασίας είναι πολύ μικρό:

«Ο στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι για τους περισσότερους που δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό. Είναι λίγα τα παιδιά που είχαν παίξει πριν τέσσερα χρόνια στο Προολυμπιακό τουρνουά και μετά στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο. Στόχος όλων, επειδή έχουμε αντίπαλο το χρόνο αυτή τη στιγμή, είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο, στην προπόνηση και από μόνοι μας, αλλά και με τους προπονητές. Ότι «ύλη» μας βάλουν, ότι συστήματα, ότι λεπτομέρειες θέλουν να προσθέσουν, θα πρέπει να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, το μυαλό μας συγκεντρωμένο, να μην χάνουμε δευτερόλεπτο της συγκέντρωσης, να προσπαθήσουμε σε αυτό το λίγο χρόνο να «δέσουμε» όσο πιο πολύ γίνεται και πρώτος στόχος όταν θα φτάσουμε στη Βενεζουέλα, είναι να είμαστε 100% έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι και από θέμα φυσικής κατάστασης, αλλά και το σημαντικότερο από θέμα μυαλού να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, γιατί είναι πολύ σημαντικό.

Δεν είναι κάτι σύνηθες να έχουμε ξεκουραστεί μόλις μία εβδομάδα και να επιστρέφουμε στις προπονήσεις. Γι’ αυτό και είπα ότι είναι ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι. Προσωπικά για μένα είναι μια πρόκληση. Για όλους τους αθλητές πρέπει να είναι πρόκληση, για το πόσο μπορεί να αντέξει και το σώμα του και το μυαλό του καθενός. Θεωρώ ότι είναι όλοι επαγγελματίες, ξέρουν πώς θα φέρουν το σώμα τους σε καλή κατάσταση και το σημαντικότερο πως να ετοιμαστεί το μυαλό, παρά τις λίγες μέρες ξεκούρασης που είχαμε».