Κελαντωνέας: «Η ομάδα ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητα και το πάθος»

Η Εθνική ομάδα είναι… χρυσή για τέταρτη φορά καθώς χθες κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Αστυνομικών. Ο Ηλίας Κελαντωνέας θεωρείται από τους παλιούς καθώς την έχει υπηρετήσει τόσο ως παίκτης και τώρα ως προπονητής.

«Εχω αγωνιστεί σε τέσσερα πρωταθλήματα, 2001, 2005, 2009, 2013 και αυτή είναι η πρώτη μου φορά που βρίσκομαι στην ομάδα ως προπονητής. Πιστεύω τα επόμενα 3-4 θα είμαι εδώ», σχολιάσε αρχικά ο προπονητής της εθνικής για να σχολιάσει στη συνέχεια…

«Η ομάδα αυτή ξεχωρίζει για την αγωνιστικότητα και το πάθος της, αλλά και για την ενότητα. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί, οχτώ χρόνια η ομάδα δεν έχει αλλάξει. Αν εξαιρέσεις εμένα, οι υπόλοιποι παίκτες είναι μαζί, είναι μία γροθιά. Το ταλέντο και η αγωνιστικότητα των παιδιών φάνηκε από το πρώτο λεπτό. 

Οσον αφορά το επίπεδο του πρωταθλήματος; «Οι ομάδες που κατεβαίνουν να παίξουν από τις άλλες χώρες τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει. Οι παίκτες παίζουν σε υψηλό πείπεδο, τις λεγόμενες Α1 και Α2, όπως και οι δικοί μας παίκτες. Το Πανευρωπαϊκό είναι πολύ δυνατό γι΄αυτό υπάρχει και ανταγωνιστικότητα. Τα ματς της τετράδας κρίθηκαν όλα στους 10 πόντους. Οι Λιθουανοί κέρδισαν εύκολα τους Γάλλους, που για μένα έπαιζαν το πιο ωραίο μπάσκετ των τελευταίων χρόνων. Οταν ένα σκορ πάει στους 90 πόντους σημαίνει ότι υπάρχει ταλέντο».