Κεραμέας: «Να βάλουμε το λιθαράκι μας στην παραγωγική διαδικασία»

Ο Μαντουλίδης αποτελεί μία μόνιμη πηγή άντλησης παικτών για τις εθνικές ομάδες. Η για πολλοστή φορά πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης (τα τελευταία 10 χρόνια 9 φορές πρωταθλητής στους παίδες) σε εφήβους και παίδες ομάδα των εκπαιδευτηρίων συνεχίζει να διαπρέπει στη παραγωγική διαδικασία. Ο επί 18 χρόνια υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας, Νίκος Κεραμέας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την προσπάθεια που γίνεται στις υποδομές αλλά και για την ευκαιρία που έχουν τα νέα παιδιά να «ανοίξουν τα φτερά τους σε υψηλότερο επίπεδο».

Αναλυτικά:

Για τις φημισμένες ακαδημίες του Μαντουλίδη που συνεχίζουν να παράγουν ταλέντα:

«Το νόημα των ακαδημιών είναι η παραγωγή ταλέντων. Το μέλημα μας είναι η ποιότητα του προγράμματος κάτι που στηρίζεται στο πολύ υψηλό επίπεδο του προπονητικού επιτελείου (Σωτήρης Κοκκινόπουλος, Σάββας Ντολόπουλος, Στράτος Καραμανώλης, Γιάννης Γάκης και Κατερίνα Καρακασίδου) που έχει αναλάβει να το οργανώσει και να το υλοποιήσει. Οι υποδομές συνεχίζουν να σφύζουν από ζωή με τη συμμετοχή να είναι άκρως ικανοποιητική ειδικά αν αναλογιστούμε τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που περνά η χώρα. Μετά τις ακαδημίες το επόμενο στάδιο για τα περισσότερα παιδιά είναι η στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων μέσα από τα οποία θα μπορέσουν να δείξουν το ταλέντο τους κι αν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω στη καριέρα τους. Αυτό είναι άλλωστε το δικό μας όνειρο να βλέπουμε τα παιδιά που γαλουχήθηκαν και έμαθαν το μπάσκετ στο Μαντουλίδη να ανοίγουν τα φτερά τους και να διαπρέπουν ως αθλητές και άνθρωποι σε υψηλό επίπεδο».

Για την πορεία του παιδικού και του εφηβικού τμήματος που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Θεσσαλονίκης:

«Η Μαντουλίδης διαχρονικά διακρίνεται στα πρωταθλήματα των υποδομών, όμως αυτό δεν είναι ο στόχος μας. Αυτοσκοπός μας δεν είναι σε καμία περίπτωση οι τίτλοι αν δεν συνοδεύονται από παραγωγή ταλέντων. Στο πλαίσιο αυτό η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος τα τμήματα του εφηβικού και του παιδικού κατάφεραν να τερματίσουν στη πρώτη θέση, όμως το ευχάριστο για εμάς είναι ότι υπάρχει ταλέντο και παιδιά που έχουν τα προσόντα να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του μπάσκετ. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια τέσσερις αθλητές που έμαθαν τα μυστικά του αθλήματος στην ομάδα μας βρίσκονται πλέον στο κορυφαίο επίπεδο παίζοντας στην Α1 και κάποιοι από αυτούς στην Ευρωλίγκα (σ.σ. Σλούκας, Κατσίβελης, Γεωργάκης, Ιωακειμίδης).

Εκτός από αυτά τα τμήματα, όμως είμαστε περήφανοι για ακόμα ένα λόγο. Για πρώτη φορά οι ομάδες μίνι κοριτσιών και κορασίδων είχαν εξαιρετική πορεία. Αυτό μας κάνει αισιόδοξους γιατί βλέπουμε ότι μπορούμε και στο γυναικείο μπάσκετ να βάλουμε το λιθαράκι μας στην παραγωγική διαδικασία».