Κι όμως (οι Σέλτικς) είναι ακόμα “εδώ”… (+vd)

Οι Σέλτικς απλά δεν θα παραδοθούν έτσι εύκολα στο Μαϊάμι. Η Βοστώνη έπαιξε επί τρεις περιόδους εξαιρετικό μπάσκετ στον τρίτο αγώνα των ανατολικών τελικών και νίκησε τη Χιτ 101-91, μειώνοντας τη σειρά σε 1-2. Οι «κέλτες» έκαναν ένα σερί 15-0 σε διάστημα 7 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν 37-28 στο 16’ και από εκεί και πέρα μεγάλωναν συνεχώς τη διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και το +24 στο 36’ (87-63).

Σε εκείνο το σημείο ο Ερικ Σπόλστρα είχε… έμπνευση! Εριξε στο παρκέ πεντάδα με τον Τζέιμς… πεντάρι (Τσάλμερς, Γουέιντ, Μίλερ, Μπάτιερ οι άλλοι τέσσερις), η οποία έφερε τα πάνω κάτω και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά μέχρι τους 8 πόντους (95-87). Όχι όμως και να ολοκληρώσει την ανατροπή, σε ένα ματς στο οποίο οι «κέλτες» κυριάρχησαν στη μεγαλύτερη διάρκειά του.

Ο Ραζόν Ρόντο οργάνωσε στην εντέλεια το παιχνίδι και άφησε το σκοράρισμα σε δεύτερο ρόλο (στο πρώτο ημίχρονο είχε 2 πόντους), οι Πιρς, Γκαρνέτ έκαναν σπουδαία δουλειά στην επίθεση, ωστόσο οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά ήταν δύο παγκίτες με μικρή συμμετοχή. Ο λόγος για τους Μαρκίς Ντάνιελς και Κίον Ντούλινγκ, οι οποίοι όχι μόνο έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στους Τζέιμς, Γουέιντ στο δεύτερο (κομβικής σημασίας) δωδεκάλεπτο, αλλά πέτυχαν και 16 πόντους μαζί.

Βοστώνη-Μαϊάμι 101-91 (Γκαρνέτ 24π., 11ρ., Πιρς 23, Ρόντο 21π., 6ρ., 10ασ. – Τζέιμς 34)… 1-2 νίκες