thanasis antetokounmpoΗ πόρτα της εθνικής Νιγηρίας άνοιξε για τον Θανάση Αντετοκούνμπο, με τους ιθύνοντες την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας να συμπεριλαμβάνουν το όνομά του στη λίστα των παικτών που κλήθηκαν στην προετοιμασία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων! Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν έχει αγωνιστεί ακόμη σε καμία εθνική ομάδα κι έτσι έχει τη δυνατότητα να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Νιγηρίας, αν και υπάρχει φυσικά στο πίσω μέρος του μυαλού του και η εθνική Ελλάδας. Το όνομά του, άλλωστε υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των εκλεκτών του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τους παίκτες που θα δώσουν το παρών στην προετοιμασία της εθνικής ομάδας για το προολυμπιακό τουρνουά.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσφατα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι προτεραιτότητά του είναι η εθνική Ελλάδας, δίπλα στον αδερφό του, αλλά όπως είναι δεδομένο δεν εξαρτάται από αυτόν, αλλά από τις… διαθέσεις των στελεχών της εθνικής ομάδας και της ΕΟΚ! Η εθνική Νιγηρίας, λοιπόν περιμένει στη… γωνία για να αρπάξει την ευκαιρία και τον Θανάση εάν από την ΕΟΚ δεν φροντίσουν να τον “κλειδώσουν” άμεσα, προσκαλώντας τον να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο.

Όσον αφορά τους άλλους παίκτες που κλήθηκαν από την ομοσπονδία της Νιγηγρίας ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο είναι οι Αλ Φαρούκ Αμίνου, Αλάντε Αμίνου, Σταν Οκόγιε (πρώην του Ικάρου Καλλιθέας), Ίκε Ντιόγκου, Φέστους Εζέλι (σέντερ των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Τρέβορ Εμπάκβε (σέντερ της Μακάμπι) και Έκπε Ούντο (σέντερ της Φενέρμπαχτσε).