Κληρώνει για την ομάδα που θα πει αντίο στην Α2 και… καλημέρα στην Α1!

Η Τρίτη 6/9 θα είναι μία σημαντική ημέρα για μία από τις ομάδες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πουν… αντίο στην Α2 και καλημέρα στην Α1! Αρκαδικός, Ηράκλειο, Πανιώνιος, Δόξα Λευκάδας, Ηρακλής και Καβάλα διεκδικούν τη wild card που θα τους ανοίξει την πόρτα της Basket League. Και θα μπουν στην κλήρωση της Α1, που έχει οριστεί να γίνει την Πέμπτη (8/9, 19:30). Η πενταμελής επιτροπή της ΕΟΚ θα συνεδριάσει την Τρίτη και θα αποφασίσει ποια θα είναι η 12η ομάδα της Α1.

eok_logo_newΗ επιτροπή αποτελείται από τους Τάκη Τσαγκρώνη, Δημήτρη Μπασούρη, Γιάννη Αλεξόπουλο, Γιάννη Ψαράκη και Μιχάλη Μελλή. Θα είναι εκείνοι που θα κάνουν την τελική εισήγησή της στην ΕΟΚ, για τη θέση που θα οδηγήσει στην Α1. Στις 7/9 θα συνεδριάσουν τα μέλη της ομοσποδνίας, προκειμένου να αποφασίσουν και για την επιλαχούσα ομάδα.

Εικασίες και πληροφορίες υπάρχουν μεν, αλλά…

Στην παρούσα φάση ουδείς μπορεί να προδικάσει ποια ομάδα είναι πιο κοντά στην άνοδο. Εικασίες, πληροφορίες, διαρροές υπάρχουν αρκετές. Στην Κρήτη και το Ηράκλειο εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα είναι η ομάδα τους εκείνη που θα πάρει τη wild card, δίχως όμως αυτό να αποκλείει το ενδεχόμενο έκπληξης. Ο Αρκαδικός και η Καβάλα που λειτουργούν ως ΚΑΕ έχουν κάποιο προβάδισμα. Το οικονομικό background ωστόσο του νέου ισχυρού άνδρα του Πανιωνίου ίσως να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη…