Κληρώνει στις 13 για την Ουκρανία…

Turgay DemirelΟ νέος πρόεδρος της FIBA Europe Τουργκάι Ντεμιρέλ αποδέχθηκε την πρόταση της ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ να βρεθεί στη χώρα και να συζητήσει την τύχη του Eurobasket 2015. Την αποδέχθηκε και πραγματοποίησε το ταξίδι, μαζί με τον γενικό γραμματέα Καμίλ Νόβακ. Οι δυό τους συνάντησαν τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, τον υπουργό αθλητισμού της χώρας και φυσικά τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Σάσα Βολκόφ.
Υπήρξε πλήρης ενημέρωση για την πολιτική κατάσταση της χώρας, αλλά και για τις εξελίξεις που υπάρχουν, όπως επίσης και για το ποιες είναι οι σκέψεις και οι προσδοκίες των ιθυνόντων την Ουκρανία για τη διοργάνωση. Οι διαβεβαιώσεις ήταν αρκετές, δίχως όμως αυτό να σημαίνει ότι η Ουκρανία έχει διασφαλίσει τη διοργάνωση.
Η τύχη της θα κριθεί την Παρασκευή (13/6), όταν η FIBA Europe θ’ ανακοινώσει την τελική απόφασή της. Εάν πάντως είναι αρνητική για τη διοργάνωση στην Ουκρανία, τότε οι ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για ν’ αναλάβουν το τουρνουά, αναμένεται ν’ αρχίσουν το δικό τους… πάρτι!