Κοζάνη και Άργος η «καρδιά» των ντέρμπι

Αυξάνεστε και πληθύνεστε… Μπορεί η έκφραση να χρησιμοποιείτε για άλλο… σπορ αλλά ταιριάζει απόλυτα στο Άργος Ορεστικό που κάθε αγωνιστική αυξάνει συνεχώς το νικηφόρο σερί του και μάλιστα στα δύσκολα, με αντιπάλους των μέχρι στιγμής πρωταγωνιστών του πρώτου ομίλου. Αυτή την αγωνιστική, την 14η, υποδέχεται τον Φοίνικα και περιμένουμε να δούμε κατά πόσο προετοιμασμένο είναι το σωματείο της Λάρισας να σταματήσει τη δυναμική ομάδα.

Μεγάλο ντέρμπι όμως έχουμε και στη Κοζάνη, όπου οι Διόσκουροι θα φιλοξενήσουν στην έδρα τους τον ιδιαίτερα επικίνδυνο Αργοναύτη θέλοντας να φέρουν στο 1- 1 τις μεταξύ τους νίκες αφού στον πρώτο γύρο είχαν επικρατήσει με 77-71 οι Θεσσαλονικείς. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση και η νίκη αυτή θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για τη συνέχεια και τη προσπάθεια που κάνουν και οι δύο για τη κατάκτηση της κορυφής.

Ο Ηρακλής Κοζάνης έχει την πιο βατή αποστολή από όλες τις ομάδες της πρώτης πεντάδας αφού θα αντιμετωπίσει την Αριδαία η οποία παλεύει, αν και με αρκετές δυσκολίες για τη παραμονή της ενώ οι Τιτάνες Παλαμά έχουν ως στόχο να συμπληρώσουν το καρέ των συνεχόμενων νικών αυτή τη φορά απέναντι στον αδύναμο μέχρι στιγμής Αετό Κιλκίς.

Ο δεύτερος γύρος δεν κύλησε μέχρι στιγμής όπως θα ήθελαν στον Πρωτέα Γρεβενών και αυτό φιλοδοξούν να το αλλάξουν στον εκτός έδρας αγώνα με τα Ιωάννινα ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ΒΑΟ ο οποίος έχει δύσκολο έργο και μάλιστα εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα Λάρισας. Στη πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση πάντως οι Θεσσαλονικείς τα είχαν καταφέρει.

Το πρόγραμμα  της 14ης αγωνιστικής:

Αργος Ορεστικό – Φοίνικας Λάρισας (Αργους Ορεστικού, 18:00)
Διόσκουροι Κοζάνης –  Αργοναύτης (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)
Αριδαία – Ηρακλής Κοζάνης  (ΔΑΚ Αριδαίας, 18:00)
Αστέρας Λάρισας – ΒΑΟ  (Αλκαζάρ, 18:00)
Τιτάνες Παλάμα – Αετός Κιλκίς  (Παλαμά, 18:00)
Ιωαννίνων – Πρωτέας Γρεβενών