Η αναγκαστική αποχώρηση του Βασίλη Πλατή από το Πευκοχώρι δεν ήταν μία ευχάριστη εξέλιξη για το σύλλογο αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος αποτέλεσε το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην έως τώρα ιστορία του συλλόγου. Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό φέρνει εξελίξεις στην ομάδα της Χαλκιδικής με τη διοίκηση να έχει προτεραιότητα την εύρεση του νέου προπονητή. 

Ο εκλεκτός δεν είναι άλλος από τον Λευτέρη Χατζηκυριακίδη, στο πρόσωπο του οποίο η διοίκηση βλέπει τον ιδανικό άνθρωπο για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό στάδιο με τον έμπειρο προπονητή να είναι κοντά στο μεγάλο “ναι” . Συνδετικός κρίκος σε αυτές τις επαφές είναι η σχέση του Χατζηκυριακίδη με τον General Manager του Πευκοχωρίου, Ανέστη Χριστοφορίδη, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και με μάλιστα με επιτυχία στους Μαχητές Δόξας Πεύκων και διατηρούν άριστα σχέσεις.

Η επιλογή του προπονητή δεν είναι τυχαία καθώς η διοίκηση του συλλόγου έχει όραμα και αυτό είναι η δημιουργία μίας σταθερής βάσης και με την υλοποίηση του ιδιόκτητου γηπέδου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμο σε ένα περίπου χρόνο, να εδραιωθεί στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία.

Οι νέοι ηλικιακά άνθρωποι που απαρτίζουν τον σύλλογο όλα τα χρόνια αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής έχουν όρεξη να δημιουργήσουν κάτι καλό για το Πευκοχώρι, εκτός του ότι η περιοχή στηρίζει το μπάσκετ, η Χαλκιδική έχει ανθρώπους και επιχειρήσεις οι οποίοι μπορούν να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια.