Κοντογιάννης: «Η ομάδα είναι μία όαση»

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως αθλητής την έζησε ως μέλος της Νίκης Αμαρουσίου.  Εχοντας βιώσει όλες τις καταστάσεις εύκολες και δύσκολες, ήταν απλή υπόθεση για τον αρχηγό, Βασίλη Κοντογιάννη, να ανοίξει τα χαρτιά του και να στείλει το δικό του μήνυμα.

Ο 32χρονος σούτινγκ γκαρντ, μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για όσα έχει χαραγμένα στο μυαλό του, από τα χρόνια της Δ’ ΕΣΚΑ, έως την μεγαλύτερη (μέχρι την επόμενη) στιγμή στην 20χρονη ιστορία της Νίκης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άνοδο αλλά και τη φετινή πρώτη παρουσία στη Γ’ Εθνική, τις ομάδες που ξεχωρίζουν στο όμιλο, αλλά και για το επερχόμενο ματς με τον Πολυκράτη.

-Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές έχετε ένα… περίεργο 2/2, με νίκες εκτός και ήττες εντός έδρας. Πώς το εξηγείτε εσείς μέσα από την ομάδα;

«Αυτή η χρονιά, η πρώτη για εμάς σε μία εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία, αποτελεί πρόκληση, ένα μεγάλο στοίχημα. Μία καθ’ όλα διερευνητική σεζόν. Στερούμαστε εμπειρίας -όλοι μας- και χρειάζεται χρόνος για να μάθουμε πολλά. Το ταμείο γίνεται στο τέλος βέβαια και οι στόχοι μας θα έρθουν, σταδιακά, μέσα από την χρονιά. Δεν οριοθετούμε τίποτα άλλο, πέραν του να παίζουμε καλά, συγκεντρωμένοι και χωρίς άγχος σε κάθε παιχνίδι. Ισως, πληρώνουμε αυτό ακριβώς. Την εμφάνιση άγχους, ειδικά στα εντός έδρας ματς, καθώς στα εκτός παρουσιαζόμαστε πιο άνετοι ενδεχομένως, χωρίς πίεση και γνωρίζοντας πως το άγχος το έχει ο εκάστοτε γηπεδούχος. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς, να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή της παρουσίας μας στο πρωτάθλημα και να μαζεύουμε εμπειρίες».

-Πόσο δύσκολο θα είναι θεωρείς το επερχόμενο ματς με τον Πολυκράτη;

«Οπως κάθε παιχνίδι εκτός έδρας, έτσι και αυτό, πόσο μάλιστα που διεξάγεται και σε μία τόσο μακρινή έδρα, όπως της Σάμου, θα είναι δύσκολο. Θα κυνηγήσουμε κι εκεί τη νίκη. Για την ώρα προπονούμαστε, ετοιμαζόμαστε, καθώς είχαμε διακοπή στο πρωτάθλημα και όταν έρθει εκείνη η στιγμή θα αντιμετωπίσουμε και αυτή την αναμέτρηση με την πρέπουσα σοβαρότητα. Ο αντίπαλός μας είναι σίγουρο πως θα διεκδικήσει πώς και πώς τη νίκη και εμείς οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί».

 -Εχεις ξεχωρίσει, ως τώρα, κάποια ομάδα από τον 2ο Ομιλο Νότου;

«Αναμφίβολα, είμαστε σε έναν όμιλο ιδιαίτερα ισχυρό και ανταγωνιστικό με πολύ καλές και ενισχυμένες ομάδες. Ο Αετός, το Ψυχικό, το Ιλιον, η Χαλκίδα δείχνουν αρκετά δυνατοί και όλα «παίζονται», τόσο για την κορυφή, όσο και για την ουρά. Το να σωθούμε, σαφώς και είναι ένας μεγάλος στόχος για εμάς, αλλά ξαναλέω πως όλα αυτά έρχονται και καθορίζονται κατά την διάρκεια της σεζόν, αγώνα με τον αγώνα».

-Με δύο λόγια, πως θα περιέγραφες την πορεία σου, στον χώρο του μπάσκετ;

«Ξεκίνησα με όνειρα, όπως κάθε παιδί, από τα μικρά του Αμαρουσίου, φτάνοντας με την ομάδα ως και την Α2. Οι αλλαγές, τότε, πριν χρόνια, όταν και αναλάμβανε την διοίκηση ο κ. Βωβός, επηρέασαν και εμένα. Ημουν σε μία κρίσιμη φάση της ζωής μου και έπρεπε να σκεφτώ τι θα κάνω. Εψαχνα ένα νέο κίνητρο -ήμουν δεν ήμουν 18 ετών- να συνεχίσω πάνω σε αυτό που αγαπώ. Απογοητεύτηκα τόσο, ώστε να πω πως «αυτό είναι, τα παρατάω, δεν βγάζει κάπου». Κι όμως, οφείλω πολλά στον Παύλο Καϊταλίδη, ο οποίος με εμπιστεύτηκε και με πήρε –τότε- μαζί του στην ομάδα της Νίκης. Με την ομάδα, έπειτα, με το πέρασμα των χρόνων, μα πάνω από όλα με δουλειά και προσπάθεια, φτάσαμε από την Δ’ ΕΣΚΑ ως την Γ’ Εθνική. Δεν ήξερα που πατάω και που βρίσκομαι στα πρώτα μου χρόνια στο αντρικό και ήταν λογικό. Η Νίκη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο για μένα αναμφισβήτητα».

-Ποιο είναι μήνυμά σου σε συμπαίκτες, τεχνικό τιμ, διοίκηση και κόσμο;

«Να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Να στηρίζει ο ένας τον άλλον, κυρίως στα δύσκολα και να μην απογοητευόμαστε εύκολα. Μπορεί να μας λείπει η εμπειρία, αλλά οργανωτικά υπερτερούμε άλλων ομάδων, ακόμη και μεγαλύτερων κατηγοριών. Σε σχέση με αυτά που γίνονται στο μπάσκετ, γενικότερα, η ομάδα είναι μία όαση και οφείλει πολλά σε αυτό στην διοίκηση του κ. Τσέκενη».