Κοντομήνας: «Την θέλαμε πολύ»

Για 17 χρόνια βρισκόταν στη Β’ ΕΣΚΑ και προσπαθούσε να ανασυντάξει τις δυνάμεις της προκειμένου να επιστρέψει δυναμικά στην πρώτη κατηγορία της ΕΣΚΑ. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η Πεύκη βρίσκεται και πάλι στη Α’ δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει και για να κοιτάξει πιο ψηλά. Ο κόουτς, Κώστας Κοντομηνάς, που βρίσκεται για τρίτη συνεχή σεζόν στο τιμόνι μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για τη νίκη στο ντέρμπι επί του Ζωγράφου αλλά και για τους στόχους που θέτει.

Who is who
Το 1993 μπαίνει στον στίβο της προπονητικής παίρνοντας πόστο στις ακαδημίες του Λαυρίου έπειτα από προτροπή του κόουτς Γιάννη Γκαρώνη. Το 1999 περνάει με επιτυχία τις Σχολές προπονητικής λαμβάνοντας το δίπλωμα Γ’ κατηγορίας, ενώ παράλληλα κοουτσάρει την αντρική ομάδα του Λαυρίου. Το 2001 μετακομίζει στο Χαλάνδρι για λογαριασμό του ΦΟΤ Χαλανδρίου, ενώ το 2003 τον βρίσκει στο Μαρκόπουλο όπου και έμεινε μέχρι το 2005. Επόμενος σταθμός είναι η Πεύκη όπου μένει μέχρι το 2007 όταν και επέστρεψε για μία σεζόν στο Μαρκόπουλο. Το 2009 βρίσκεται στο Πόρτο Ράφτη, όμως την επόμενη σεζόν θα βρεθεί και πάλι στη Πεύκη με την οποία συνεργάζεται μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά:

Για την νίκη στο ντέρμπι επί του Ζωγράφου:

“Σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορείς να πεις ότι περιμένεις τη νίκη. Σίγουρα την θέλεις όμως δεν μπορείς να την περιμένεις. Ο Ζωγράφος είναι μία πολύ καλή ομάδα που διαθέτει έναν κορμό με παιδιά που είναι χρόνια μαζί, ενώ παράλληλα καθοδηγείται από ένα καλό προπονητή, όπως είναι ο κόουτς Σταϊκόπουλος.
Εμείς την θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη και καταφέραμε τη θέληση μας να τη βγάλουμε στο γήπεδο με την ανάλογη διάθεση. Το έργο μας ήταν δύσκολο όμως τα καταφέραμε”.
Για την μέχρι τώρα καλή πορεία της ομάδας του:

“Αυτό που μας έχει προβληματίσει ως τιμ είναι ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να έχουμε ως ομάδα σταθερή απόδοση. Υπάρχουν ματς που παίζουμε καλά κι άλλα που δεν πιάνουμε τα στάνταρ μας. Αυτό μας προβληματίζει. Είχαμε μία εντός εισαγωγικών δικαιολογία μέχρι την 6η αγωνιστική γιατί εξαιτίας κάποιων μικροτραυματισμών δεν είχαμε καταφέρει να παίξουμε όλοι μαζί.
Γενικά πάντως είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία μας γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαστε νεοφώτιστοι και νομίζω τα έχουμε πάει καλά”.

Για τους στόχους που έχει θέσει:
|
“Το καλοκαίρι βλέποντας το ρόστερ μας σε συνδυασμό με δυνατές ομάδες όπως το Χαλάνδρι, το Γαλάτσι και το Κορωπί που ανέβηκαν είπαμε ότι αν μπούμε στα πλέι οφ θα είναι επιτυχία. Έχοντας δει πλέον το επίπεδο της κατηγορίας συνεχίζουμε να έχουμε τον ίδιο στόχο”.

Για την τριετή συνεργασία του με την Πεύκη:

“Εκτιμώ και σέβομαι ως άνθρωπο και μετά ως παράγοντα τον πρόεδρο κύριο Θόδωρο Μακρυνιώτη. Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με την Πεύκη άλλες δύο σεζόν παλαιότερα. Ακόμα κι όταν έλειπα από την ομάδα πάντα είχαμε επαφή και μιλάγαμε. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και σεβασμός στην ανθρώπινη σχέση χωρίς όμως αυτό να συνδέεται με την μπασκετική μας συνεργασία”.