Κοντονάσιος: «Χτίσαμε μια καινούργια κατάσταση»

Αποφασισμένη να αλλάξει τα κακώς κείμενα του παρελθόντος βρίσκει την ΜΕΝΤ η νέα αγωνιστική σεζόν. Η ομάδα της Τούμπας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ εθνικής στο όμιλο του Βορρά θέλει τη φετινή αγωνιστική περίοδο να βάλει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Κοντονάσιος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για την αλλαγή σελίδας που επιχειρείται.

Αναλυτικά:

Για την συνεργασία του με τη ΜΕΝΤ:

«Τους μήνες που συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους της ΜΕΝΤ όλα είναι μία χαρά. Όλο το καλοκαίρι και οι δύο πλευρές έμειναν ευχαριστημένες από αυτά που προσφέρει ο ένας στον άλλο. Η κατάσταση στη ΜΕΝΤ τα προηγούμενα χρόνια ήταν λίγο παράξενη γι’ αυτό φέτος προσπαθήσαμε μαζί με τον πρόεδρο και τον μάνατζερ να χτίσουμε μία καινούρια κατάσταση. Μέχρι στιγμής νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής Βορρά:

«Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο και οι διαφορές μεταξύ ανόδου και υποβιβασμού θα είναι πολύ μικρές. Περιμένω ότι όλες οι ομάδες θα κάνουν αρκετές ήττες κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ρόστερ γέμισαν με παίκτες από ανώτερες κατηγορίες και δυνάμωσαν αρκετά».

Για τη φιλοσοφία που κινήθηκε στο μεταγραφικό παζάρι και τους στόχους που θέτει:

«Οι στόχοι που έχουμε θέσει είναι δύο ο ένας είναι αγωνιστικός κι ο άλλος εξωαγωνιστικός. Ο εξωαγωνιστικός που είναι και ο πιο σημαντικός είναι να παρουσιαστεί μία ομάδα φερέγγυα προς παίκτες και τρίτους γι αυτό η διοίκηση έβαλε ένα χαμηλό μπάτζετ που να μπορεί να πληρωθεί. Θέλουμε όλοι να είναι ευχαριστημένοι για να κυνηγήσουμε τον αγωνιστικό μας στόχο, ο οποίος είναι η σωτηρία της ομάδας.
Πάνω σε αυτές τις αρχές στηρίχθηκε η φιλοσοφία μας στις μεταγραφές, καθώς εκτός από δύο παίκτες όλοι οι υπόλοιποι που αποκτήθηκαν είναι σε νεαρή ηλικία κάτω των 24, ώστε να έχουν φιλοδοξίες και να κάνουμε μία βάση που θα δώσει τη δυνατότητα στη ΜΕΝΤ τα επόμενα χρόνια να κοιτάξει λίγο παραπάνω».

Για τις ευχές που κάνει ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

«Ελπίζω να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο γιατί το έχουν ανάγκη και οι δύο πλευρές. Εύχομαι φέτος η χρονιά που θα αρχίσει να είναι η αρχή της ανοικοδόμησης του μπάσκετ, να αρχίσει να χτίζεται και πάλι κάτι υγιές στο άθλημα».