Κόντος: «Το κύτταρο του αθλητισμού είναι τα σωματεία»

Η πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ είναι ικανή να γεμίσει τόμους ολόκληρους. Ήδη η αρχή έγινε με το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα: “Απόστολος Κόντος: Έρωτας με το καλάθι”. Ο Απόστολος Κόντος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό και γι’ αυτό το λόγο ο ΣΕΠΚ αποφάσισε να τον τιμήσει για την προσφορά του στο άθλημα στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου. Ο 9 φορές πρωταθλητής Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Αναλυτικά:

Για το πως βλέπει το ελληνικό μπάσκετ:

«Για να κρίνουμε το μπάσκετ πρέπει να το χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες το συλλογικό και το εθνικό. Σε εθνικό επίπεδο είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμος. Έχουμε ταλέντο, ποιότητα, οργάνωση και αποτελέσματα κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει. Στο συλλογικό μπάσκετ η θέση εξαρτάται από το μπάτζετ. Είναι φυσιολογικό ότι το πρωτάθλημα έχει γίνει μονόλογος για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό γιατί αυτοί οι δύο έχουν τα μεγαλύτερα μπάτζετ. Η καλαθοσφαίριση είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού κι έτσι είναι φυσιολογικό να επηρεαστεί από την κρίση που έχει “χτυπήσει” τη χώρα. Πλέον πρέπει όλα τα σωματεία να δουλέψουν παραγωγικά για να ξαναδούμε καλά δείγματα γραφής. Το κύτταρο του αθλητισμού είναι τα σωματεία κι εκεί πρέπει να κοιτάξουμε. Αυτά με τη σειρά τους θα πρέπει να κοιτάξουν τους Έλληνες παίκτες και προπονητές. Οι Έλληνες παίκτες μας δικαιώνουν κάθε φορά. Φυσικά και οι Έλληνες προπονητές μας δικαιώνουν. Δουλεύοντας κάτω από πολλές αντιξοότητες κατάφεραν να παρουσιάσουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτή τη πίστη που δείχνω πρέπει να τη δείχνουν και τα σωματεία. Ρίχνοντας μία ματιά στην Α1 μου αρέσει ότι κυριαρχούν οι Έλληνες προπονητές».

Για το γεγονός ότι θα τιμηθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΕΠΚ:

«Στη ζωή μου είχα τη τύχη να τιμηθώ από πολλούς φορείς, όμως όταν δύο βασικοί φορείς όπως είναι αυτός των προπονητών και των παικτών σε τιμούν είναι κάτι ιδιαίτερο. Είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή. Είναι η κορύφωση των διακρίσεων που μπορεί να πάρει κάποιος. Ευχαριστώ δημόσια όλους όσους που πήραν αυτή την απόφαση. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου».

Τις ευχές που κάνει για τις γιορτινές ημέρες:

«Εύχομαι σε όλους τους συνανθρώπους μας υγεία που είναι το σπουδαιότερο αγαθό. Από εκεί και πέρα εύχομαι όλα τα νοικοκυριά να ξεπεράσουν τους σκοπέλους που τους ταλαιπωρούν. Για το ελληνικό μπάσκετ ελπίζω να έχει πρόοδο και μαζί με αυτό ο Έλληνας προπονητής και παίκτης. Καταλήγοντας εύχομαι σε όλα τα σωματεία επιτυχία και ότι το καλύτερο σε όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό και το μπάσκετ ειδικότερα».