Κορυφώνονται οι μάχες για τη σωτηρία

court_basketballΗ εύκολη νίκη του Εθνικού στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτέλεσε το ορεκτικό της 22ης αγωνιστικής στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής. Το κυρίως πιάτο φυσικά σερβίρεται την Κυριακή το απόγευμα και θα επικεντρωθεί γύρω από τις μάχες για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Χολαργός θα κάνει την αρχή στις 16:00, όταν θα υποδεχτεί το Ηράκλειο με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο για αυτόν, ενώ στις 17:00 θα διεξαχθούν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, το Περιστέρι θα πάει στο κλειστό του Στρέφη για να να αντιμετωπίσει τον Αετό, που θέλει από τη μεριά του να πάρει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα και να συνεχίσει την καταδίωξη του Εθνικού και του Ιωνικού Νίκαιας, ο οποίος θα επιχειρήσει κρατήσει αλώβητη την έδρα του κόντρα στην Ενωση Ιλίου.

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι και η αναμέτρηση της Καισαριανής μεταξύ της Νήαρ Ηστ και του Δούκα, ενώ μονόπλευρο θα είναι το ενδιαφέρον στον Υμηττό και στον Αγιο Θωμά. Ο μεν Αμύντας υποδέχεται τον Πανερυθραϊκό με στόχο να σημειώσει την 4η σερί νίκη του και να ξεμπλέξει μια και καλή με την υπόθεση “σωτηρία”, το δε Μαρούσι θέλει κι αυτό να κάνει το καθήκον του κόντρα στον υποβιβασμένο Πόλις και να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τα βλέμματα σε Αιγάλεω, Αργος Ορεστικό και Καλαμαριά

Οι μάχες της σωτηρίας είναι αυτές που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και στον Βορρά, αφού η κορυφή έχει ξεκαθαρίσει προ πολλού. Μάλιστα, σε περίπτωση που η Δόξα Λευκάδας σημειώσει την 14η σερί νίκη της στην Κατερίνη και η Λιβαδειά ηττηθεί στο Αιγάλεω, η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη θα κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα, τέσσερις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος!

Το Αιγάλεω, από την πλευρά του, δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο από τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για παραμονή, περιμένοντας παράλληλα να στραβοπατήσουν και οι ομάδες που κυνηγάει, δηλαδή το Αργος Ορεστικό (υποδέχεται τη Νίκη Βόλου, που με άλλη μία ήττα θα υποβιβαστεί και μαθηματικά) και ο Αργοναύτης (υποδέχεται το Πευκοχώρι). Πολύ μικρότερο είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής, το ΧΑΝΘ-Ηρακλής Κοζάνης, το Στρατώνι-Ελευθερούπολη και το Μαχητές Δόξας Πεύκων-Αίας Ευόσμου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
Στρέφη 17.00 Αετός-Περιστέρι Παπαθανασίου-Καρδάρης 61-68
Χολαργού 16.00 Χολαργός-Ηράκλειο Δημόπουλος-Λογοθέτης 60-69
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Πανερυθραϊκός Σκούτας-Τσαρούχα 65-81
Νήαρ Ηστ 17.00 Νήαρ Ηστ-Δούκας Παπαφωτίου-Αναγνώστου 73-76
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Πόλις Καλ. Στρέμπας-Λαζαρίδης 77-66
ΔΑΚ Νίκαιας (κ.θ.) 17.00 Ιωνικός Ν.-Ενωση Ιλίου Διμπινούδης-Φραγκούλη 76-66


ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γήπεδο Ωρα Αγώνας Διαιτητές Σκορ 1ου γύρου
ΧΑΝΘ 17.00 ΧΑΝΘ-Ηρακλής Κοζάνης Φακίτσας-Ζάχαρης 65-66
ΔΑΚ Καλαμαριάς 17.00 Αργοναύτης-Πευκοχώρι Παπαδόπουλος Θ.-Ελευθεριάδης 56-73
Αρναίας 17.00 Στρατώνι-Ελευθερούπολη Σιμητόπουλος-Λόρτος 91-73
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές Δόξας Π.-Αίας Τσιρτσιμάλης-Μοσχοτόγλου 69-73
Αιγάλεω 17.00 Αιγάλεω-Λιβαδειά Μάλαμας-Κυριακόπουλος 66-78
Αργους Ορ. 17.00 Αργος Ορεστικό-Νίκη Β. Τζίμα-Κοϊμτζόγλου 73-77
ΚΓ ΣΣ Κατερίνης 17.00 Πιερικός Αρχέλαος-Δόξα Λ. Πιτσίλκας Β.-Ξέρας 70-85