Κορωνίδης: «Το εγώ κάτω από το εμείς στην Πεύκη»

koronidisΕχει ακούσει και διαβάσει τις λέξεις «πολυτέλεια» για την Α’ ΕΣΚΑ, «μπόμπερ», «πολυβόλο», «πολύπειρος γκαρντ» κλπ. Τι από όλα αυτά ή μήπως όλα αυτά μαζί είναι ο Αρης Κορωνίδης; Ας αυτοπροσδιοριστεί: «Είμαι απλά ο Αρης Κορωνίδης» απαντά ο ίδιος, μέσω της συνέντευξης που μάς παραχώρησε και «είμαι καλά», θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος στα λόγια του. Και όντως είναι, όχι απλά καλά, αλλά στα καλύτερά του, ο 34χρονος διεθνής με την εθνική Κύπρου, άσος, που φυσικά, αναγνωρίζει τα λάθη του, δεν σβήνει φιλοδοξίες και κίνητρα, παραδέχεται και θυμάται πολλά και σημαντικά γεγονότα, που σημάδεψαν την πορεία και την καριέρα του και ο οποίος δεν είχε κανέναν… ενδοιασμό να διαπρέψει -και- στα γήπεδα της Α’ ΕΣΚΑ Ανδρών, με την φανέλα της Πεύκης:

«Η ομάδα προσπαθεί να ανέβει επίπεδο. Πέρα από την κατηγορία και το ποιος θα προβιβαστεί κλπ. Αρχίζει και οργανωτικά να ανεβαίνει επίπεδο η Πεύκη. Ο πρόεδρος κ. Μακρυνιώτης αγαπά πολύ την ομάδα και την Πεύκη γενικότερα. Ηταν μόνος του τα προηγούμενα χρόνια. Πλέον όμως, έχει δίπλα του τον κ. Νταραγιάννη, ο οποίος είναι εξαιρετικός άνθρωπος, που λατρεύει το μπάσκετ. Τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται στον χώρο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια, το σωματείο είναι φερέγγυο και αξιόπιστο σε ό,τι αφορά τις πληρωμές και σε ό,τι χρειάζεται η ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους αθλητές».

Με παρουσίες σε Ούλεμπ, Σαπόρτα και ΦΙΜΠΑ ΚΑΠ, μέτρησε πολλές εμπειρίες και με την εθνική Κύπρου και οι παραπάνω από 62 ευρωπαϊκές συμμετοχές, σίγουρα, υπογραμμίζονται στο βιογραφικό του «Καλαμαρά», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, Κύπριοι. Αλλωστε, έπαιξε για 6 χρόνια στην μεγαλόνησο με τον Κεραυνό και για μισή σεζόν στον ΑΠΟΕΛ, ήταν, επιπροσθέτως, μέλος του Ρεθύμνου, όταν ως ομάδα Α2 αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό (2007) στον τελικό Κυπέλλου και ακόμη, αγωνίστηκε σε: Π. Φάληρο (Α2), Απόλλων Πατρών (Α2 και Β’), Πέραμα (Α2), Αγία Παρασκευή (Α2), Πόλις Καλλιθέας (Β’), Ψυχικό (Α2). Και άλλα πολλά, που υπήρξαν στο διάβα του. Για παράδειγμα, μένουν χαραγμένες στη μνήμη οι 2 μικρές Ολλυμπιάδες, που μετείχε με την Κύπρο και τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού Ανδρών.

-Πώς βλέπεις την συνέχεια από δω και πέρα, στα κρίσιμα, για την Α’ κατηγορία, οι προβλέψεις σου;

«Είμαστε σε καλό δρόμο, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να είμαστε σοβαροί μέχρι τέλους. Οταν κάνεις πρωταθλητισμό, σε οποιαδήποτε κατηγορία, πρέπει να ξεχνάς αμέσως σερί ηττών ή νικών, όπως εμείς για παράδειγμα ή ακόμη και μια καλή εμφάνιση και να μείνεις ταπεινός, για να φτάσεις εκεί που θες. Θεωρώ δίκαιο ότι ανεβαίνει η Δάφνη Δαφνίου. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς… κάποιοι ειδικοί του μπάσκετ δεν μάς έχουν φαβορί σε πολλά ματς, πλην των αγώνων με την Δάφνη. Από κει και πέρα, ελπίζω να είμαστε εμείς η άλλη ομάδα που θα κερδίσει την άνοδό της και αυτό θα είναι και το δίκαιο πιστεύω, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και πάνω στο σημείο αυτό, θέλω να πώ πως όλοι μας θέλουμε να δούμε ιστορικές ομάδες, με κόσμο, σαν το Αιγάλεω ή τη Νήαρ Ηστ, ξανά σε καλύτερες μέρες».

-Πες μας λίγα λόγια για την ομάδα σας.

«Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον κόουτς Σγούρο, είναι τρομερά, θα έλεγα, ακομπλεξάριστος και… κουλ τύπος. Αν είναι καλός ή όχι σαν προπονητής, αυτό το λένε οι αριθμοί του. Επίσης, μια καλή εμφάνιση ή η απόδοση κάποιου παίκτη, εξαρτάται και από την συνεισφορά όλων των άλλων παιδών, των συμπαικτών, όλοι στην Πεύκη, βάζουν το «εγώ» τους κάτω από το «εμείς», για την ομάδα και το κοινό καλό».

-Θα ξαναγύρναγες τον χρόνο πίσω, να επέστρεφες σε κάποια ομάδα, να διορθώσεις κάτι που άφησες στην μέση;

«Γερνώντας τώρα (χαριτολογώντας), θεωρώ ότι μου αρέσουν όλα όσα έζησα, αλλά πέρασαν. Σίγουρα, αν είχα επιμείνει σε προπόνηση και δουλειά στο γήπεδο, γιατί ήμουν σε κάποια φάση και λίγο τεμπέλης, θα είχα αξιοποιήσει καλύτερα, πχ την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ, για περισσότερα πράγματα. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, από κάποιο σημείο κι έπειτα, αδίκησα τον εαυτό μου. Παίζω παράλληλα μπάσκετ κι έχω την πρωινή μου δουλειά, οπότε τα συνδυάζω. Σε μεγαλύτερο επίπεδο, οι απαιτήσεις είναι αλλιώς, με ταξίδια, περισσότερες υποχρεώσεις, οπότε προτίμησα -και δικαιώνομαι- την προοπτική της Πεύκης».