Κοσμίδης: «Δεν πάμε με κατεβασμένα χέρια»

kosmidisΌταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, το αδιαφιλονίκητο φαβορί της κατηγορίας για την άνοδο στην Β’ εθνική και δη τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο πρωταρχικός στόχος σου είναι να πραγματοποιήσεις μία αξιοπρεπή και καλή εμφάνιση κι από εκεί και πέρα να προσπαθήσεις να …κλέψεις ό,τι καλύτερο μπορείς.

Ένας ακόμη …τελικός για την σωτηρία παίζει την Κυριακή (20/3)το απόγευμα στο κλειστό της Ριζούπολης η ΦΕΑ. Eξι «στροφές» πριν την ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος,  η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση (12η θέση με 26 βαθμούς), μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Χαρίλαο Τρικούπη πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Αν την Κυριακή ο Κυριάκος Κοσμίδης και οι παίκτες του καταφέρουν να δραπετεύσουν με το πολύτιμο «διπλό» από την έδρα του Απόλλωνα, τότε μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Όπως άλλωστε είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξή του ο κόουτς Κοσμίδης στην επίσημη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της ΦΕΑ στο διαδίκτυο και στον δημοσιογράφο Ιωάννη Νοταρά:

«Θα ψάξω να βρω τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε να κερδίσουμε. Δεν θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι επειδή μόνο και μόνο είναι ο πρώτος. Θα βρω τον τρόπο γιατί υπάρχει τρόπος να πάω να …χτυπήσω εκείνο το παιχνίδι και θεωρώ πως αυτό στο μυαλό των παικτών μου λειτουργεί εποικοδομητικά. Στην θέση που είμαστε πάμε τώρα με μαγκιά, τσαμπουκά, να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε. Δεν πάμε με κατεβασμένα χέρια».

Όλα αυτά βέβαια στη θεωρία, γιατί στην πράξη τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους «κυανόλευκους», που το απόγευμα της 20ης Μαρτίου αντιμετωπίζουν μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 38 βαθμούς, με δύο ήττες (από Νέα Ιωνία και Μανδραϊκό), είναι πρώτη στην άμυνα (έχει δεχθεί 1216 πόντους), τέταρτη στην επίθεση (έχει πετύχει 1423 πόντους) και διαθέτει στις τάξεις της τον 6ο σκόρερ του ομίλου, τον Αποστόλη Πάντσιο με 293 πόντους.

Στον αγωνιστικό τομέα, η ΦΕΑ ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με νικηφόρο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα απέναντι στον Άρη Θήβας. Το μοναδικό όνομα που βρίσκεται στο απουσιολόγιο του Κοσμίδη είναι αυτό του γνωστού τραυματία Γιάννη Κρητικού, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την χειρουργική επέμβαση που είχε υποβληθεί κι έχει ξεκινήσει τρέξιμο σε χαλαρούς ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο τραυματισμός του 26χρονου γκαρντ ήταν παραμονές του αγώνα του πρώτου γύρου της ΦΕΑ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.