Κουκουνιάς: «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή»

«Οταν θες κάτι στο σύμπαν συνωμοτεί για να το κατακτήσεις». Μάλλον κάτι τέτοιο ισχύει και στον Αμύντα. Ισως γιατί τα δύσκολα τους… πάνε και φροντίζουν να το αποδεικνύουν συνέχεια. Το κλειστό του Υμηττού έχει αποδειχτεί έδρα «φωτιά» για τους μεγάλους της κατηγορίας, καθώς εκεί τα βρήκαν… σκούρα το Ρέθυμνο, οι Ικαροι Σερρών και τελευταίος ο ΚΑΟΔ.

Πίστευε στη νίκη αυτή, άλλωστε το είχε εκφράσει και στους φίλους του. Ο Παναγιώτης Κουκουνιάς όχι μόνο έπεσε… μέσα σε όσα έλεγε, αλλά είχε και σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι προσφέροντας σημαντικές λύσεις κάτω από το καλάθι (14 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα).

«Πρόκειται περισσότερο για νίκη καρδιάς και θέλησης. Το θέλαμε παραπάνω, ενώ έπαιξε τεράστιο ρόλο ήταν και ματς βαθμολογικής σημασίας. Το χρειαζόμασταν για να  εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα της σωτηρίας μας. Αλλωστε, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Οταν κερδίζει πρώτους, αυτό κάτι σημαίνει… Ισως αυτό να μην φαίνεται από τη βαθμολογική μας θέση, αλλά αξίζουμε κάτι παραπάνω», αναφέρει αρχικά ο 23χρονος φόργουορντ και συνέχισε:

«Σε αυτά τα παιχνίδια λειτουργεί πάντα σε κάθε παίκτη το έξτρα κίνητρο για να κερδίσει τους καλύτερους της κατηγορίας. Υπήρχε πίστη στην ομάδα και αυτό βγήκε στο γήπεδο. Μπήκαμε με θέληση μέσα στο γήπεδο και όσο βλέπαμε ότι ο αντίπαλος ξαφνιάστηκε και δεν αντιδρά τότε ήταν που το πιστεύαμε όλο και περισσότερο», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουκουνιάς τονίζοντας πωςο κλειδί για τη νίκη ήταν: «Η λάμψη στα μάτια μας. Δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο από τεχνικής πλευράς, απλά το θέλαμε περισσότερο».

Τα τρία φάουλ που χρεώθηκαν νωρίς οι Βαρδαβάς, Παπαργυρόπουλος, του έδωσαν μεγαλύτερο ρόλο, στον οποίο αντεπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο: «Προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Οταν πρέπει να κάνω το κάτι προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος. Μου ταίριαζε και το παιχνίδι και μου βγήκε».

Οσο για το αν υπήρξε κάποια στιγμή, ότι θα χανόταν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους; «Η τελευταία φάση της κανονικής διάρκειας με το γκολ φάουλ του Βαρδαβά (σ.σ όταν έγινε το 74-74) μου θύμισε το ματς με τον Απόλλωνα.  Ηταν καρμπόν εκείνο το παιχνίδι και το μόνο που έλεγα είναι να μην γίνει πάλι. πιστεύω στις δυνατότητες μας όσο δεν ήμασταν πίσω πιστεύω ότι θα κερδίζαμε

Η νίκη επί των Δραμινών τους έδωσε δύο πολύτιμους βαθμούς εν όψει της δύσκολης συνέχειας. Αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος μπροστά: «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε 3-4 νίκες για να βρεθούμε κοντά στην επίτευξη του στόχου. Είναι στο χέρι μας να το κάνουμε εύκολο. Το θέμα είναι να μείνουμε προσηλωμένοι σε όλα τα παιχνίδια για να κάνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε».