Κουπίδης: «Το υλικό δεν αντιπροσωπεύει την πορεία της ομάδας»

Και όμως είναι ακόμα εδώ… Παρά τις δυσκολίες, το Ηράκλειο παραμένει «ζωντανό» στη μάχη της παραμονής και το απέδειξε το περασμένο Σάββατο, όταν και πήρε τη νίκη απέναντι στο Ψυχικό.

Σε αυτό το αποτέλεσμα, η εμπειρία του και η ψυχρότητά του, έδωσαν τη νίκη στους κρητικούς. Ο Θέμης Κουπίδης μπορεί να χαρακτηριστεί δεινός… εκτελεστής καθώς με δικό του καλάθι, το Ηράκλειο πήρε τη νίκη ανεβαίνοντας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

«Αρχικά είχαμε πει να κάνουμε φάουλ για να έχουμε εμείς την τελευταία επίθεση. Στο τέλος έτυχε να πάρω εγώ τη μπάλα και αφού με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες μου… Ευτυχώς τους έβγαλα ασπροπρόσωπους», αναφέρει ο έμπειρος φόργουορντ σχετικά με την τελευταία και καθοριστική φάση του αγώνα και συνεχίζει σχολιάζοντας το πώς νιώθει ένας αθλητής εκείνη τη στιγμή:

«Σίγουρα υπάρχει ένα βάρος αλλά εκείνη τη στιγμή το μόνο που σκέφτεσαι είναι πως θα κάνεις το καλύτερο για να κερδίσει η ομάδα σου. Δε σκέφτηκα ποτέ το ενδεχόμενο αποτυχίας».

Όσο για το τι ήταν αυτό που έκρινε το παιχνίδι; «Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, κατά την προσωπική μου άποψη, πιστεύω ότι είχαμε αρκετή τύχη πέρα του ότι δε σταματήσαμε ποτέ να παλεύουμε για τη νίκη. Εχασαν οι αντίπαλοι κάποιες βολές εν αντίθεση με εμάς που ευστοχήσαμε σε κάποιες και έτσι το παιχνίδι κρίθηκε στο σουτ».

Δεν είναι οι δύο πολύτιμοι βαθμοί που κατέκτησε το Ηράκλειο με τη νίκη αυτή, τα οφέλη είναι και ψυχολογικά. «Το σημαντικότερο εκτός από τους βαθμούς είναι η ψυχολογία ώστε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη σωτηρία και να ξανά πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Μετά από συνεχόμενες και βαριές ήττες είχαμε χάσει την αυτοπεποίθηση μας».

Η συνέχεια μόνο εύκολη δεν αναμένεται καθώς οι εννέα αγωνιστικές που απομένουν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες και το Ηράκλειο καλείται να ανταπεξέλθει σε όλο αυτό. «Καταρχάς για να πάρει αξία η νίκη μας εναντίον του Ψυχικού πρέπει να κερδίσουμε το Σάββατο απέναντι στο Παγκράτι. Πιστεύω ότι είμαστε μια ομάδα που το υλικό της δεν αντιπροσωπεύει τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς αλλά θα έλεγα τα ματς-κλειδιά είναι με τις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς (Μαχητές-Αμύντας-Καβάλα)».

Η περυσινή πορεία του Ηρακλείου είναι αντιστρόφως ανάλογη με τη φετινή. Ο Θέμης Κουπίδης είναι από εκείνους που έχουν ζήσει και τις δύο… εκδοχές. «Έτσι είναι ο αθλητισμός, ποτέ δεν ξέρεις πως θα έρθουν τα πράγματα και κυρίως σε ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό όπου τη μια εβδομάδα μπορείς να κυνηγάς τα πλέι-οφ κ την επομένη την αποφυγή σ από τα πλέι αουτ».

Άρα το φετινό είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στο όποιο έχει αγωνιστεί; «Όχι δε θα το έλεγα με ΠΑΣΟΚ τα πρωταθλήματα ήταν πιο δύσκολα (γέλια)».