Κουρουζίδης: «Το παιχνίδι κρίθηκε σε μία κατοχή», Δελέγκος: «Προφανές ότι μας λείπει η εμπειρία»

Με νίκη συνέχισε ο Φίλιππος Βέροιας επικρατώντας και του Κοροβου σημειώνοντας η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του.  Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Χριστόφορος Κουρουζίδης και ο Κώστας Δελέγκος μίλησα για το παιχνίδι, με τον προπονητή των γηπεδούχων να αναφέρει.

«Ηταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ομάδα μας διαθέτει έμπειρα παιδιά, τα οποία διαχειρίστηκαν πολύ κατάσταση στο τέλος, καθώς το παιχνίδι κρίθηκε σε μία κατοχή, σε ένα σουτ. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε, γι΄αυτό κρατήσαμε κάποια παιδιά, για να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Είμαστε μία ομάδα που δεν έχει στόχο την άνοδο, στόχος είναι να μείνουμε αν μπορέσουμε έξω από τα πλέι άουτ. Συνεπώς, ο κορμός της ομάδας έμεινε για να έχουμε μία καλή συνοχή. Από εκεί και πέρα, ο Κόροιβος είναι μία νεανική ομάδα, διαθέτει παίκτες που έχουν εξαιρετικό επιθετικό ταλέντο. Σε μεγάλο ποσοστό τους περιορίσαμε με αποτέλεσμα να πάρουμε την πρώτη νίκη την έδρα μας… Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω δύο ανθρώπους που με πίστεψαν τον Ηλία Λαζό και τον Γιάννη Στεργίου για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Στα εύκολα και στα δύσκολα θα είναι εδώ όπως και εγώ για την ομάδα».

Από τη δική του πλευρά, ο Κώστας Δελέγκος αφού συνεχάρη τον αντίπαλο για τη νίκη, δήλωσε. «Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες ήταν προετοιμασμένες για έναν αγώνα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως και έγινε. Είναι αλήθεια ότι ο Φίλιππος έχει αρκετά παιδιά που είναι έμπειρα και στην κατηγορία και το παιχνίδι, και αυτό τους δίνει πλεονέκτημα όταν το ματς πηγαίνει στις τελευταίες κατοχές. Εμείς είμαστε μία νεανική ομάδα, με ενέργεια που δεν είχαμε για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι. Προφανές είναι ότι μας λείπει η εμπειρία… Στο πλάνο που είχαμε ακολουθήσει κάναμε μερικά αστεία λάθη, δώσαμε δυνατότητα σε παιδιά που είναι καλοί σουτέρ, να κάνουν ελεύθερα σουτ…Βλέποντας τα στατιστικά ήμασταν απελπιστικά άστοχοι, στα έυκολα καλάθια, έχουμε χάσει πάνω από δέκα λέι άπ μέσα στο ζωγραφιστό, που αυτά έιναι καλάθια ψυχολογίας και για μας και για τον αντίπαλο… Αυτό είναι το μπάσκετ, είναι αποφάσεις και μεις δεν πήραμε σωστές αποφάσεις…Δίκαια ο Φίλιππος πήρε τη νίκη…».