Κουρουζίδης : «Χάθηκε μόνο η πρώτη μάχη»

Την εντός έδρας ήττα από τον Πανερυθραϊκό γνώρισε ο Φίλιππος Βέροιας και ο τεχνικός της ομάδας, Χριστόφορος Κουρουζιδης μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου  για το παιχνίδι. 

«Σήμερα δώσαμε το πρώτο παιχνίδι από μια σειρά παιχνιδιών που έχουν το χαρακτήρα «τελικού» για εμάς και δυστυχώς ηττηθήκαμε.

Αντιμετωπίσαμε την ομάδα του Πανερυθραικού, μια ομάδα που αποτελείται από νεαρούς αθλητές και όπως είναι φυσικό, παίζει σε πολύ υψηλότερο ρυθμό από το δικό μας.

Ξέραμε πως για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι, θα έπρεπε να επιδιώξουμε ο ρυθμός αυτός να μείνει χαμηλά, να περιορίσουμε τα λάθη και να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και σε αυτούς τους τομείς επικεντρωθήκαμε την εβδομάδα που μας πέρασε.

Χωρίς να έχω καμία τάση να μειώσω την ικανότητα των αντιπάλων και χωρίς να θέλω να χρυσώσω το χάπι για τη δική μας ομάδα, τα 9 στα 11 τρίποντα με τα οποία ξεκίνησε ο αντίπαλος, είναι ένα νούμερο εξωπραγματικό για οποιοδήποτε επίπεδο και η διαφορά των 15 πόντων του ημιχρόνου οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό σε αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε κάποια πράγματα και οι αθλητές μας για άλλη μια φορά έδειξαν ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, αλλά ενώ πλησιάσαμε αρκετές φορές στο σκορ, κάποια φτηνά λάθη και η αστοχία από τη γραμμή των βολών, ίσως μας στοίχισαν μια καλύτερη τύχη στο παιχνίδι.

Παρά ταύτα, δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για μεμψιμοιρίες, την Τετάρτη δίνουμε μια πολύ σημαντική μάχη απέναντι στο Παγκράτι στην Αθήνα και από σήμερα προετοιμαζόμαστε για αυτήν.

Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω εκ μέρους της οικογένειας του Φιλίππου, το φίλαθλο κόσμο της Βέροιας ο οποίος μετά την άρση των μέτρων στα γήπεδα, είναι παρών και δίνει ώθηση στην προσπάθεια μας».