Κουστένης: «Ναι στο σεβασμό, όχι στο φόβο»

koustenisΜε πολλά όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες έρχεται στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 ο Εθνικός. Η ομάδα του Πειραιά τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εδραιώνει τη θέση της στις εθνικές κατηγορίες κι ως επιβράβευση αυτού έρχεται η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία της στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Ο τεχνικός του Εθνικού, Τζίμης Κουστένης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη συνεργασία του με την ομάδα, τους στόχους που υπάρχουν αλλά και για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει από τις 21 Αυγούστου.

Αναλυτικά:
Για τη συνεργασία του με τον Εθνικό:
“Ο Εθνικός είναι μία ομάδα που βγάζει υγεία, είναι άφθαρτη κι έχει πολλούς και πιστούς φίλους. Στο σύλλογο βρίσκονται άνθρωποι που με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και το ενδιαφέρον, παρέλαβαν την ομάδα από τα τοπικά της ΕΣΚΑΝΑ και θυσιάζοντας χρόνο σε συνδυασμό με πολύ προσωπική δουλειά κατάφεραν να την φέρουν μέχρι την Α2. Ο χρηματοδότης και ιδιοκτήτης κ. Βασίλης Δέρβος, ο πρόεδρος κι ουσιαστικά ψυχή της ομάδας, κ. Δημήτρης Καραφαντής μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο και ιστορικό στέλεχος, Άγη Καραμαλέγκο έχουν ένα όμορφο όραμα και πλάνο για τον Εθνικό, για το οποίο θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να υλοποιηθεί. Επιθυμία όλων είναι σε βάθος χρόνου το τμήμα του μπάσκετ να καταξιωθεί στη συνείδηση των φιλάθλων του Εθνικού μαζί με το ποδόσφαιρο και το πόλο που είναι η ναυαρχίδα του συλλόγου”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα:
“Ο Εθνικός θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α2 κι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει μία μεγάλη πρόκληση. Εμείς όντας μία νεοφώτιστη ομάδα θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια. Θα σεβαστούμε όλους τους αντιπάλους, όμως δεν πρόκειται να φοβηθούμε κανέναν. Μέσα από τα αποτελέσματα θα επιδιώξουμε να παίξουμε όμορφο μπάσκετ προσπαθώντας να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρχεται να μας βλέπει. Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, για τον οποίο δεν ακολουθήσαμε την πεπατημένη άλλων ομάδων αλλά αποκτήσαμε πολλούς νέους παίκτες που θα δίνουν στον τρόπο παιχνιδιού μας ενθουσιασμό κι ενέργεια.
Γενικότερα στη στελέχωση του ρόστερ προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το βασικό κορμό της περσινής ομάδας (Κουκάς, Ψυλέας, Τζιάλας, Καρυπίδης και Μούκας), ενώ παράλληλα αποκτήσαμε αθλητές που έχουν την εμπειρία της κατηγορίας. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των παιδιών είναι η διάθεση, το υψηλό κίνητρο και ο καλός χαρακτήρας.
Όσον αφορά βαθμολογικά τους στόχους μας δεν μπορούμε να πούμε πολλά, καθώς αρκετές ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τα ρόστερ τους. Δεν θέλουμε, άλλωστε να οριοθετήσουμε από τώρα τους στόχους μας γιατί επιθυμία μας είναι να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε το ταμείο σε ένα πρωτάθλημα που προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολο”.

Για την πορεία της προετοιμασίας:
“Η προετοιμασία μας έχει ξεκινήσει από τις 21 Αυγούστου. Το πρώτο μας μέλημα είναι οι καινούριοι παίκτες μαζί με τους παλαιότερους να καταλάβουν τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού του προπονητικού τιμ. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση και ανταπόκριση από την πλευρά των παικτών.
Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σε αυτό μας βοήθησε το γεγονός ότι το ρόστερ έκλεισε νωρίς. Οι παίκτες είχαν την δυνατότητα να προπονηθούν μαζί μέχρι τις 15 Ιουλίου στις μεταβατικές προπονήσεις που έγιναν. Μέσα στην ομάδα το κλίμα είναι εξαιρετικό κι η διοίκηση είναι πάντοτε παρούσα δείχνοντας ότι είναι κοντά μας και μας στηρίζει. Εμείς από την πλευρά μας, το μόνο χρέος που έχουμε είναι να παίξουμε μπάσκετ που θα αρέσει στους φιλάθλους κι είμαι βέβαιος ότι σε αυτό θα πετύχουμε”.