Κουφός: «Ακόμα δεν έχουμε το πάνω χέρι»

Με το πέρασμα των αγωνιστικών η άνοδος φαίνεται να… πλησιάζει όλο και περισσότερο το Ρέθυμνο. Παρόλα αυτά, απομένουν εφτά αγωνιστικές κάτι που σημαίνει ότι τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Ο Στέργιος Κουφός το γνωρίζει πολύ καλά και στις δηλώσεις του μετά και τη νίκη επί του Παγκρατίου κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας πως μεγάλη σημασία θα παίξει το αποτέλεσμα στο επόμενο παιχνίδι με τον Πιερικό Αρχέλαο.

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ καλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλους και καλή Ανάσταση. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα το οποίο δεν έχει τελειώσει. Τα παιδιά δείχνουν, ότι και με τη σημερινή εικόνα ότι πραγματικά θέλουμε να το διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Προσθέσαμε ένα ακόμη παιχνίδι όπου κάναμε πάρα πολύ καλό παιχνίδι ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, επί ενός αντιπάλου που ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Είχαμε σε πολύ μεγάλη ημέρα τους Κούμουλο και Λάτοβιτς και αυτή είναι η διαφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Όμως και στα 2-3 τελευταία παιχνίδια, είχαμε παιδιά με προσωπικότητα που παίρνουν τα πολύ κρίσιμα και δύσκολα καλάθια και μας βγάζουν ασπροπρόσωπους», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Στα παιδιά ανήκει ένα μεγάλο μπράβο, γιατί διαχειρίζονται και το κορμί τους,. Ούτως ή άλλως είμαστε λίγοι, ενώ σήμερα μας έλειψε και ο Σακελλαρίου (έχει υποστεί κάκωση έσω πλαγίου και θα επιστρέψει με τον Πιερικό), ένα παιδί όπου θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ γρήγορα με τα γκάρντ του Αμύντα. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος παίζουμε πραγματικά ένα δύσκολο και σημαντικά παιχνίδι, όπως είναι αυτό της Κατερίνης».

Οσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Στέργιος Κουφός ανέφερε: «Έχουμε μπροστά μας, μια τετράδα αγώνων, η οποία πραγματικά βγάζει άνοδο ή μια ομάδα που θα έχει προσπαθήσει πολύ, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Δεν αλλάζει τίποτε, αλλά νομίζω ότι ακόμη δεν έχουμε το πάνω χέρι. Αν κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι, τότε, ναι, θα είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές. Για αυτό θα πρέπει να υπάρχει πολύ σύνεση, ταπεινότητα και αν αυτό τον 1.5 τελευταίο μήνα τα δώσουμε όλα για να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη ένα όνειρο απατηλό.

Αυτή τη στιγμή ομάδα παίζει πολύ όμορφο μπάσκετ, σε τρελούς ρυθμούς και νομίζω ότι είναι κακό ότι σταματάμε. Ίσως και μόνο στη ψυχολογία μας να μην είναι καλό, αλλά από την άλλη θα είναι καλό στη ξεκούραση μας, γιατί οι σταρ μας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες».

Πηγή: www.ret.gr