Κουφός: «Μία νίκη ακόμα για να πανηγυρίσουμε»

Η 28η αγωνιστική τους επιφύλασσε το καλύτερο δώρο! Η ήττα των Ικάρων ήρθε… κουτί στο Ρέθυμνο και σε συνδυασμό με την καλή εμφάνιση και τη νίκη επί του Αρκαδικοί, οι κρητικοί έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο για την άνοδο.

«Τόσο έντονες συναισθηματικές καταστάσεις που μπορεί να σου προσφέρει ο αθλητισμός, νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να σου προσφέρει κάτι άλλο στην ζωή. Όλα αυτά που ζούμε τις τελευταίες είκοσι ημέρες, με τις τρεις διαδοχικές ήττες, η νίκη μας επί του Αρκαδικού και η ήττα των Σερρών, μας φέρνει διπλή χαρά γιατί τώρα θέλουμε μία νίκη στα 2 παιχνίδια για να πανηγυρίσουμε την άνοδο», ανέφερε αρχικά ο Στέργιος Κουφός για τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο και συνέχισε:

«Νομίζω ότι μας έχει γίνει μάθημα ο Απόλλων Πατρών και θα περιμένουμε να κάνουμε αυτή τη μία νίκη, είτε στην Ερυθραία είτε εντός με την ΑΕΚ Αργους, για να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε και να συντελεστεί κάτι πολύ μεγάλο.
Πραγματικά δεν υπήρχε σε κανενός ούτε καν το πίσω μέρος του μυαλού του, ότι η συγκεκριμένη ομάδα με τα συγκεκριμένα εργαλεία και παιδιά, τη διοίκηση εμένα και τους συνεργάτες καταφέρει να φτάσει στην Α1».

Στη συνέχεια ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο άγχος που προκάλεσαν οι τρεις σερί ήττες και το πως έπρεπε να το διαχειριστούνε: «Επρεπε να παίξουμε με το άγχος των τριών ηττών που είχαμε και δεν ξέραμε πότε θα μας καταβάλλει. Υπήρχαν παιδιά που είχαν τρομερό άγχος στις κινήσεις τους όπως ο Χαρισμίδης ή και ο Γιάννης (σ.σ. Κυριακόπουλος) στην αρχή, αλλά τέλος καλό όλα καλά.

Ευχαριστώ τον Θεό γιατί μετά από τρεις ήττες και τόσα αστεία ακούστηκαν αυτή την εβδομάδα, δίνουμε χαρά στον κόσμο που πραγματικά μας αγαπάει. Η ομάδα τον έχει ανάγκη να είναι κοντά του, αλλά και στα άσχημα. Ο ΑΓΟΡ πρεσβεύει και άλλα πράγματα στην πόλη, γιατί δεν είναι απλά μια ομάδα.
Θέλω ο κόσμος να είναι μαζί μας και υπήρχαν πάρα πολύ άνθρωποι που μας στήριξαν με μηνύματα στα ΜΜΕ, στον αγώνα που κάνουμε για να φέρουμε τον ΑΓΟΡ στην Α1».

Κούμουλος: «Θέλουμε μία ακόμη νίκη»

Δύο ματς, δύο νίκες, αυτό τόνισε με τη σειρά του, ο Γιώργος Κούμουλος, «Κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε τις δύο νίκες, σαν να μην έχει γίνει η νίκη της Νήαρ Ηστ μέσα στις Σέρρες.

Οφείλουμε στους εαυτούς μας να πάρουμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια. Πραγματικά καταθέσαμε την ψυχή μας, τρέξαμε, βάλαμε κάποια εύκολα σουτ, το αγαπημένο μας παιχνίδι στα τρίποντα. Χτυπήσαμε στο ποστ απ με τον Νταμίρ που ήταν καταπληκτικός. Όλα τα παιδιά έκαναν φοβερή προσπάθεια, ο κόουτς, πιστεύω ότι ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις εντολές του και κατακτήσαμε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Έχει δρόμο ακόμη. Μπορεί να σας ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά μαθηματικά για να ανέβουμε στην Α1, θέλουμε μία ακόμη νίκη. Να κυνηγήσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια για τον κόσμο μας και πάνω από όλα για τους εαυτούς μας, για αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει».

Κυριακόπουλος: «Να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει»

Στο ίδιο μήκος και οι δηλώσεις του Γιάννη Κυριακόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση τόσο προς τους ίδιους τους όσο και στον κόσμο του Ρεθύμνου να τελειώσουν το πρωτάθλημα με νίκες.
«Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες στον πόντο, παίζαμε ένα παιχνίδι στο γήπεδο μας και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Όλα τα παιδιά, ο προπονητής μας, οι συνεργάτες του, ο κόσμος από το πρώτο λεπτό τα δώσαμε όλα και πιστεύω ότι δίκαια επικρατήσαμε.

Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα, αν και ήρθαν τα καλά νέα από τις Σέρρες, γιατί μαθηματικά θέλουμε να κάνουμε ακόμη μία νίκη.
Σκοπός μας είναι να πάρουμε και τα δύο παιχνίδια, για να μην δώσουμε κανένα δικαίωμα και να αποδείξουμε ότι είμαστε άξια σε αυτή τη θέση που βρισκόμαστε. Από την αρχή το είχαμε σαν κρυφό όνειρο. Εγώ και ο Γιώργος (σ.σ. Κούμουλος) μαζί με τον κόουτς που ήμασταν στην ομάδα του τελικού, ήρθαμε εδώ για να ξαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει».

Πηγή: www.ret.gr