Κουφός: «Νομίζαμε ότι κάναμε προπόνηση στους Λέικερς»

Απότομη… προσγείωση είχαν στο Ρέθυμνο μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών. Οταν δεν παρουσιάζεσαι όσο σκληρός πρέπει, το πληρώνεις. Αυτό ανέφερε άλλωστε και σε δηλώσεις του, ο Στέργιος Κουφός για την ήττα της περασμένης αγωνιστικής.   

«Την εβδομάδα που πέρασε, νομίζαμε ότι κάναμε προπόνηση στους Λέικερς. Νομίζαμε ότι είχε τελειώσει το πρωτάθλημα, ότι πραγματικά η ομάδα ανήκει σε άλλη κατηγορία και όλοι κάναμε τα πλάνα γι’ αυτή την κατηγορία. Αυτός είναι ο νόμος στα ομαδικά αθλήματα, δηλαδή όποτε αφήσεις τον εαυτό σου και δεν είναι τόσο σκληρός όσο πρέπει, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι το πληρώνεις. Ο Απόλλων Πατρών είναι μια εξαιρετική ομάδα, διαθέτοντας όλα τα προσόντα για να μας κερδίσει. Αn και τα είχαμε εντοπίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας οι εντολές έπεσαν στο κενό, σε όλα αυτά που σχεδιάσαμε να κάνουμε», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε:

«Πάντως, αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν χαθεί η λέξη αγάπη και η λέξη οικογένεια, τότε είναι άσχημα τα πράγματα και όχι αν κάνεις μια ήττα. Ξαναλέω ότι βλέπω το ποτήρι πολυγεμάτο και όχι μισογεμάτο, γιατί αυτά τα παιδιά έφεραν την ομάδα σε μια εξαιρετική θέση, ανεξάρτητα αν όλοι αυτή την εβδομάδα πιστέψαμε ότι η ομάδα ανήκει σε άλλη κατηγορία. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε. Εννοείται ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να δείξουμε και πάλι τα χαρίσματα που έχουμε σαν ομάδα, για να μπορέσουμε ότι καλύτερο. Με προσπάθεια σαν τη σημερινή, όλων μας, με εμένα πρώτα, δύσκολα μπορούμε να διεκδικήσουμε το στόχο της ανόδου».

Πηγή: www.ret.gr