Κουφός: «Οσο και να παίζαμε δεν θα κερδίζαμε»

Μπορεί το γήπεδο του Ρεθύμνου να ήταν κατάμεστο και αυτό να ικανοποίησηε απόλυτα το Στέργιο Κουφό, αλλά η πρώτη εντός έδρας ήττα από τον ΚΑΟΔ δεν του επέτρεψε να ευχαριστηθεί όσο θα ήθελε, καθώς δεν συνδυάστηκε με μία μεγάλη νίκη.

«Καταρχήν ένιωσα μεγάλη χαρά βλέποντας την προσέλευση του κόσμου, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, καθένα ξεχωριστά. Η στεναχώρια για μένα είναι μεγάλη γιατί πιστεύω πως όσο και να παίζαμε σήμερα δεν θα κερδίζαμε. Από τη μία το γεγονός ότι δεν έχουμε βάθος με έμπειρους αθλητές και κάθε φάουλ το οποίο δίνεις με ευκολία είναι… μαχαιριά στην καρδιά. Δεν θέλω, βέβαια, να παραγνωρίσω την προσπάθεια της Δράμας και του προπονητή της για την δουλειά που κάνουν», ανέφερε αρχικά ο έμπειρος προπονητής και συνέχισε:

«Η εικόνα που έδειξε ο ΚΑΟΔ σαν ομάδα ήταν εξαιρετική. Σχετικά τώρα με την ομάδα μας, όσον αφορά τον δικό μας ψυχισμό θα θέλαμε λίγο να πάρουμε μία ψυχολογική τόνωση από το ματς και κυρίως αυτό θα έκανε καλό στους νέους μας παίκτες».

Οσον αφορά τη συνέχεια και το επόμενο παιχνίδι με τον Ερμή, ο Στέργιος Κουφός δήλωσε: «Εάν έχουμε τη δύναμη και το σθένος πρέπει να νικήσουμε το παιχνίδι με τον Ερμή Λαγκαδά. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον κόσμο να μας στηρίξει και στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, γιατί είμαστε μία νέα ομάδα. Βέβαια πρέπει να τονίσω, ανεξαρτήτου του σημερινού αποτελέσματος, πως έχει συντελεστεί ένα μικρό θαύμα γιατί όταν μία ομάδα τη χτίζεις με λεφτά Γ’ Εθνικής, και σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, και έχεις σαν στόχο να σωθείς και τα παιδιά σου δίνουν τη χαρά να διεκδικείς πράγματα. Μόνο και μόνο αυτό το γεγονός φτάνει για να στηρίξουμε όλοι την ομάδα, τώρα που βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση».

Τακιανός: «Μου χρωστάνε, δεν τους χρωστάω»

Με τη σειρά του, ο Φώτης Τακιανός, δεν άφησε ασχολίαστες τις αποδοκιμασίες που άκουσε, τονίζοντας μεταξύ άλλων το Ρέθυμνο του χρωστάει:

«Ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο, σε συνδυασμό και με την δύσκολη έδρα του Ρεθύμνου. Είχαμε προετοιμαστεί, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και ίσως αυτό είναι το στοιχείο που μας έδωσε τη νίκη. Μέσα στο παιχνίδι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ή είχαμε κακά διαστήματα, αλλά αντιδράσαμε καλά και συγκεντρωμένα. Νομίζω πως είναι πανάξια η νίκη της ομάδας, δείξαμε χαρακτήρα, έδειξε η ομάδα πως έχει το μέταλλο του πρωταθλητή μέσα της. Αυτήν τη στιγμή το μόνο που αισθάνομαι είναι τεράστια χαρά και ικανοποίηση για τη νίκη της ομάδας μου.

Αυτό που θα ήθελα να πω, γιατί πλέον έχει καταντήσει κουραστικό, είναι ότι αυτή η ομάδα περισσότερα μου χρωστάει, παρά της χρωστάω. Ήταν λάθος μου φεύγοντας από δω το ότι δεν βγήκα να μιλήσω και να πω ακριβώς τι είχε γίνει γιατί σεβάστηκα την ομάδα στην οποία δούλεψα και δεν θέλησα να δημιουργήσω παραπάνω προβλήματα και έφυγα χωρίς να κάνω καμία δήλωση. Νομίζω πως αυτό το οποίο δέχομαι από αυτήν την ομάδα είναι άδικο, για το λόγο του ότι μου χρωστάνε. Παραιτήθηκα εκείνη την περίοδο γιατί αυτό έπρεπε να κάνω και άφησα ένα κλειστό εγγυημένο συμβόλαιο για ακόμα 1,5 χρόνο, που σημαίνει πως αυτήν τη στιγμή ίσως είμαι ο μεγαλύτερος χορηγός αυτής της ομάδας. Απλά αποζημιώθηκα με τα δεδουλευμένα μου και αποχώρησα. Άρα ο κόσμος πρέπει να μάθει κάποια πράγματα, τα οποία δεν γνωρίζει. Αυτοί, λοιπόν, οι κύριοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, μου χρωστάνε και δεν τους χρωστάω».

Πηγή: ret.gr