Κουφός: «Χτίζουμε κάτι πολύ σημαντικό»

Ο προπονητής της ομάδας μας, Στέργιος Κουφός, μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για τους στόχους του Χολαργού τη φετινή σεζόν, για το «3Χ3» στο πρωτάθλημα, αλλά και για το εκτός έδρας παιχνίδι της Κυριακής (29/10) κόντρα στην Καστοριά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην αγαπημένη μου ομάδα για δεύτερο χρόνο – είναι το μέρος που ζω – και φυσικά για το γεγονός ότι συνεργάζομαι με ανθρώπους που πολλά χρόνια είμαστε συνοδοιπόροι… Θέλω να αναφερθώ στον διοικητικό ηγέτη του Χολαργού, τον Γιώργο Δρόσο, ο οποίος πραγματικά με όλες του τις δυνάμεις και με προσωπικές του θυσίες, άλλαξε την εικόνα του συλλόγου, με αποτέλεσμα η ομάδα να λειτουργεί πλέον σε επαγγελματικά πρότυπα. Μαζί με τον καθηγητή, τον Κώστα Τούτουζα αλλά και τον κ. Θόδωρο Καρατζά, έχουν δημιουργήσει κάτι πολύ δυνατό, σε στέρεες βάσεις. Η προτεραιότητα της ομάδας δεν είναι η… βαθμοθηρία στο πρωτάθλημα της Α2. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι χτίζουμε κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο είναι ο Χολαργός να αποκτήσει υπόσταση στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το σημαντικό σ’ αυτήν την προσπάθεια είναι να συγκεντρώσουμε κοντά στην ομάδα τον κόσμο του Χολαργού για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των διοικούντων. Το παραπάνω είναι πολύ σημαντικό για εμάς και γι’ αυτό το λόγο πέρυσι το καλοκαίρι ασχολήθηκα με τις ακαδημίες του συλλόγου, κάτι που συνεχίζεται και φέτος. Προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να εντάξουμε πολλούς ανθρώπους στο συγκεκριμένο εγχείρημα, κάτι που αν επιτευχθεί θα έχει αντίκτυπο στην ανδρική ομάδα. Θέλουμε με λίγα λόγια να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας και να γίνει αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια».

«Δουλειά, δουλειά, δουλειά…»

-Για το «3Χ3» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος: «Ολοι γνωρίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να… ζεσταθεί ο κόσμος είναι η καλή πορεία της ανδρικής ομάδας και οι νίκες. Οι τρεις πρώτες αγωνιστικές ήταν σαν να μην υπήρχαν για εμάς, καθώς ουσιαστικά ο στόχος μας ήταν να κρύψουμε τα τεράστια προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίσαμε. Στο ξεκίνημα της εβδομάδας ολοκληρώσαμε το ρόστερ μας (σ.σ. τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ, Αναστάσης Σπυρόπουλος) και ουσιαστικά από τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια για να δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο. Όσοι γνωρίζουν την φιλοσοφία μου κατανοούν ότι αυτό χρειάζεται χρόνο και δεν είναι τόσο απλό. Άλλωστε, στο μπάσκετ δεν υπάρχουν «μαγικά ραβδάκια». Υπάρχει μόνο η δουλειά και η προσπάθεια! Οι παίκτες μου γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε μία ομάδα, η οποία πραγματικά έχει τεράστιες απαιτήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη αυτής της παρέας, θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να στηρίξουμε αυτό το εγχείρημα και να βοηθήσουμε τον Χολαργό να αποκτήσει το δικό του κομμάτι στο χάρτη της μπασκετικής Ελλάδας».

– Για το παιχνίδι της Κυριακής με την Καστοριά: «Είναι ένας ακόμη αγώνας για εμάς και δεν τον αντιμετωπίζουμε με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές. Σίγουρα η Καστοριά παρουσιάζεται δυνατή φέτος, έχοντας στο ρόστερ της πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, όπως είναι ο Κυριακόπουλος, ο Χαρισμίδης και ο Κακλαμάνος. Προετοιμαζόμαστε για μάχη…».