Κοψαύτης: «Μέσα από την άμυνα βρίσκεις ρυθμό και στην επίθεση»

Με το πέρασμα των αγωνιστικών ο Αρκαδικός ανεβαίνει όλο και περισσότερο στο βαθμολογικό πίνακα για να φτάσει τη 18η αγωνιστική στην τέταρτη θέση.
Κλειδί των Αρκάδων είναι η άμυνα, καθώς αυτή είναι που φέρνει τις νίκες. Αυτό ανέφερε και ο Γιώργος Κοψαύτης, ο οποίος στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με το Λαύριο είχε σημαντική προσφορά κυρίως με την άμυνά του πάνω στον Γιαννακόπουλο και τον Κούνα.

«Σήμερα ήταν πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Το ξέραμε αυτό από την αρχή, διότι το Λαύριο σαν σύνολο είναι πολλά χρόνια μαζί σαν ομάδα. Έχει ποιοτικούς παίκτες. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλό scouting όλη την εβδομάδα. Αυτό βγήκε στο γήπεδο κάποιες στιγμές. Βέβαια χαλαρώσαμε λίγο, χάσαμε τη διαφορά στο πρώτο μέρος, αλλά στη συνέχεια πιέσαμε ανακτήσαμε τη διαφορά και φτάσαμε στο τέλος στη νίκη».

Όσον αφορά τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ο 29χρονος γκαρντ δήλωσε : «Νομίζω ότι η άμυνα είναι αυτή που θα δώσει τα θετικά αποτελέσματα. Εντάξει στην επίθεση έχουμε καλούς παίκτες, ποιοτικούς, που μπορούν να σκοράρουν όλοι. Λίγο δουλειά θέλουμε στην άμυνα, αλλά νομίζω μέσα από τις προπονήσεις θα δουλέψουμε και πιστεύω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι ακόμη περισσότερο προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι».

Όσον αφορά το προσωπικό του σχόλιο για το γεγονός ότι ο ίδιος αποτελεί ένας από τους πιο σημαντικούς αμυντικογενείς παίκτες ανέφερε: «Ανέκαθεν εμένα μου άρεσε να παίζω άμυνα. Από τη στιγμή που ήρθα εδώ στον Αρκαδικό και από την πρώτη χρονιά αποστολή μου ήταν να παίζω καλή άμυνα, έτσι ώστε να πηγαίνω στους καλύτερους παίκτες και να τους αποτρέπω στο να σκοράρουν συχνά. Φέτος έχω και κάποιο άλλο ρόλο και στον επιθετικό τομέα με κάποιες προσπάθειες, αλλά νομίζω ότι μέσα από την ομαδική κυρίως άμυνα βοηθιέμαι κι εγώ ώστε να αντιμετωπίσω καλούς παίκτες. Ελπίζω στη συνέχεια να βοηθήσω ακόμη περισσότερο».

Το αν βοηθάει σημαντικό το γεγονός ότι παίζει πολύ καλή άμυνα συνήθως τον βοηθάει και στην επίθεση ο ίδιος δήλωσε: «Σίγουρα! Αυτό είναι το «Α» και το «Ω»! Μέσα από την άμυνα βρίσκεις ρυθμό και στην επίθεση. Αν ξεκινήσεις καλά στην άμυνα θα πας καλά και στην επίθεση. Είναι το πρώτο και κυριότερο!»

Πηγή: Contraepithesi.gr