Κούνας: «Πραγματική πρόκληση το ματς στις Σέρρες»

Η πορεία της περασμένης σεζόν αποτέλεσε μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, όμως συνάμα δημιούργησε προσδοκίες για τη φετινή… Αυτός ήταν και ο λόγος που το Λαύριο επέλεξε τον Βασίλη Κούνα για τη θέση του βασικού πλέι μέικερ, αφού με τις ικανότητές του μπορεί να βοηθήσει τους «κυανοκίτρινους» να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Και το απέδειξε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου απέναντι στον Πανελευσινιακό, όταν στα κρίσιμα σημεία πήρε το βάρος πάνω του (9 υπερπολύτιμοι πόντοι στα τελευταία 2′) και οδήγησε την ομάδα της ανατολικής Αττικής σε μία πολύτιμη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους.

«Το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε μεγάλη διαφορά από πολύ νωρίς, πιστεύω ότι μας καθησύχασε και έτσι η Ελευσίνα το εκμεταλλεύτηκε και ανέβασε ρυθμό. Εμείς παρόλα αυτά κρατάμε το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, ενώ από το δεύτερο το μόνο που θέλουμε είναι να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν, ώστε να μην μας στοιχήσουν σε άλλη αναμέτρηση»., αναφέρει αρχικά ο 27χρονος γκαρντ σχολιάζοντας στη συνέχεια τη σημασία της νίκης αυτής:

«Προσπαθούμε τουλάχιστον στην έδρα μας μα μην αφήσουμε κάποιον αντίπαλο να αλώσει το κάστρο μας. Ακόμα και οι δυνατοί αντίπαλοι θα πρέπει να περιορίζονται αν θέλουμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Το θετικό είναι ότι πήραμε ένα παιχνίδι από μια ομάδα που και εκείνη διεκδικεί την άνοδο. Όμως εμείς δείξαμε ότι μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και μάλιστα να καταφέρουμε να προηγηθούμε με αρκετά μεγάλη διαφορά».

Η δική του παρουσία καθοριστική, αφού ήτα εκείνος που… ξεμπλόκαρε την ομάδα του με τρία εύστοχα τρίποντα: «Εκείνη την ώρα δεν μου πέρασε κάτι συγκεκριμένο από το μυαλό. Ένιωθα καλά και έδωσα το 100% του εαυτού μου. Πραγματικά είμαι ακόμα λίγο πίσω παιχτικά όμως προσπαθώ να επανέλθω όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό που μετράει πραγματικά είναι ότι μπήκαν τα καλάθια και έτσι μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα σε αυτή τη σημαντική νίκη», ήταν το πρώτο σχόλιο του ταλαντούχου γκαρντ και συνέχισε:

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Χρειάζεται διαφορετική ταχτική ώστε να μπορέσει να κατακτήσεις το θετικό αποτέλεσμα. Πάνω από όλα αυτό που μετράει είναι να νικήσει η ομάδα. Τώρα ποιος θα είναι ο πρωταγωνιστής έχει λίγη σημασία. Είμαστε διαφορικές προσωπικότητες, οι οποίες όμως μπορούν να δώσουν κάθε φορά το κάτι παραπάνω ,ώστε να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν με απασχολεί τόσο ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ. Απλά το αποτέλεσμα να… έρθει σε εμάς».

Το ένα ντέρμπι πέρασε ένα άλλα έρχεται. Η συνέχεια περιλαμβάνει… δύσκολες αποστολές καθώς το Λαύριο το  Σάββατο καλείται να αντιμετωπίσει ένα άλλο φαβορί, τους Ικαρους Σερρών: « Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Δεν υποτιμώ το κανένα παιχνίδι, όμως εκείνο με τις Σέρρες πραγματικά είναι μια πρόκληση. Δεν μας φοβίζει το ματς, αντίθετα μας δημιουργεί το κίνητρο να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη. Αυτό που εύχομαι τώρα είναι να είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα οδηγήσουν της Σέρρες στην ήττα».