Κράτησε Αλτίνη η ΧΑΝΘ

Η δουλειά έχει ξεκινήσει στη ΧΑΝΘ με τον σύλλογο να έχει οργανώσει το πλάνο του, το οποίο θέλει μία νεανική ομάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, οι θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την παραμονή ενός από τους πιο σημαντικούς τους παίκτες, του Κώστα Αλτίνη.


Η ανακοίνωση:

«Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΧΑΝΘ

Η διοίκηση της ΧΑΝΘ με σταθερά και μεθοδικά βήματα χτίζει τη νέα αλλά και νεανική ανδρική ομάδα μπάσκετ, που στόχο έχει τη διάκριση στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.

Ανακοινώνουμε σήμερα την ανανέωση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Κώστα Αλτίνη (γενν. 2000, ύψος 1,95, θέσεις SG-SF).

Ο Κώστας Αλτίνης γεννήθηκε στην Κοζάνη και ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στον Λασσάνη Κοζάνης και στη συνέχεια στους Διόσκουρους Κοζάνης, με τους οποίους κατέκτησε το τοπικό πρωτάθλημα. Το 2014 μεταγράφηκε στον Άρη Θεσσαλονίκης, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και την 4η θέση στο Πανελλήνιο παίδων. Έχει κληθεί σε προετοιμασίες Εθνικών ομάδων τρεις φορές και ήταν στέλεχος της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ16. Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε στο Carnegie High School, στην Καλιφόρνια, όπου διακρίθηκε με τον τίτλο του MVP της κατηγορίας. Την σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στο Victory Christian Academy, στη Φλόριντα. Την σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική με την ομάδα του Ερμή Λαγκαδά. Την σεζόν 2019-20 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο Κώστας είναι βασικό στέλεχος της ανδρικής ομάδας της Χ.Α.Ν.Θ. στην Β΄ Εθνική.
ΧΑΝΘ

Τρόπος ζωής, για μια ζωή …».