Το “καρέ” των παικτών που αποτέλεσαν τον “κορμό” του Ιπποκράτη την περασμένη περίοδο θα συνεχίσει στο νησί της Κω. Ο λόγος για τους Ασημακόπουλο, Χαρίση, Τρύπα και Σκούφη οι οποίοι και ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Ιπποκράτη, την ώρα που ένας ακόμη ταλαντούχος προστέθηκε στο ρόστερ. Ο 18χρονος Χρήστος Γερογιάννης, που αγωνίστηκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού, επιστρέφει σε γνώριμα μέρη, καθώς ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα από την Κω και τον Ιπποκράτη. 


Επόμενη κίνηση όπως επισημαίνουν με σχετική τους ανακοίνωση οι Κώες είναι και η ολοκλρήρωση των επαφών με τον προπονητή. Παρότι οι φήμες “δίνουν και παίρνουν” στον Ιπποκράτη είναι ξεκάθαροι: “…είμαστε σε συζητήσεις με τον περσυνό προπονητή της ομάδας μας Μιχάλη Καπλανίδη, αλλά παράλληλα γίνονται διερευνητικές επαφές και για κάποιες άλλες περιπτώσεις”.

Η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει

“Στα πλαίσια της στελέχωσης της ομάδας μας που θα αγωνιστεί την επόμενη χρονιά στην Β’ Εθνική, η προσπάθεια μας ξεκίνησε από την διατήρηση στο ρόστερ, παικτών που αποτελούν τον βασικό κορμό από την προηγούμενη χρονιά.
Είμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παραμονή  των αθλητών: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΗ, ΧΑΡΙΣΗ ΚΩΣΤΑ, ΤΡΥΠΑ ΓΙΩΡΓΟ και ΣΚΟΥΦΗ ΓΙΩΡΓΟ. Παράλληλα συνεχίζονται οι συζητήσεις με ακόμα δυο αθλητές και βασικά στελέχη της ομάδας, ώστε να συνεχίσουν και φέτος να αγωνίζονται για τον ΑΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΚΩ. 

Εκτός όμως από τις ανανεώσεις, προχωρήσαμε και στην πρώτη μετεγγραφή  ( επάνοδο ) του αθλητή ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ο όποιος είναι 18 ετών με ύψος 2.00 μέτρα και αγωνίζεται στις θέσεις 3-4. Αγωνίστηκε στην ακαδημία της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ αλλά προέρχεται από τις ακαδημίες του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και φέτος επέστρεψε για να βοηθήσει την ομάδα και τους στόχους μας αλλά και να αποκτήσει εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν στο ξεκίνημα της καριέρας του στον χώρο του μπάσκετ. Τον καλωσορίζουμε ξανά στην οικογένεια  του ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και του ευχόμαστε μια επιτυχημένη χρονιά χωρίς τραυματισμούς. 

Στο θέμα του προπονητή θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το τελευταίο  διάστημα έχουν δει τα φώτα της δημοσιότητας υποτιθέμενα έγκυρα ρεπορτάζ από κάποια SITE, τα οποία εκτός από αστεία σε κάποια σημεία είναι και ευφάνταστα και δείχνουν αν μη τι άλλο και τη συγγραφική δεινότητα ορισμένων στη συγγραφή μυθιστορημάτων φαντασίας. 
Για τη αποκατάσταση της αλήθειας λοιπόν, είμαστε σε συζητήσεις με τον περσυνό προπονητή της ομάδας μας ΚΑΠΛΑΝΙΔΗ ΜΙΧΑΛΗ αλλά παράλληλα γίνονται διερευνητικές επαφές και για κάποιες άλλες περιπτώσεις, χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη πρόταση πλην δυο περιπτώσεων, σε κανέναν άλλο. Ευελπιστούμε σε οριστική απόφαση στο θέμα του προπονητή έως την Κυριακή. 
Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε υπεύθυνα με δελτία τύπου τον φίλαθλο κόσμο, όποτε υπάρχουν εξελίξεις ανακοινώσιμες για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ομάδα μας. Οτιδήποτε γράφετε ή  ακούγετε και δεν φέρει την υπογραφή του συλλόγου, είναι άπλα εικασίες όσον βιάζονται και νομίζουν ότι συνδιοικούν τον σύλλογο”.