Η προσφορά του Αλέξανδρου Σαμνοντούροβ στη ΔΕΚΑ ήταν σημαντική. Με τον 17χρονο άσο να έχει “ταξιδέψει” από τα 10 του με την ομάδα, προσφέροντάς της πολλά και αποκομίζοντας ακόμη περισσότερα. Κι η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, αλλά και η κλήση του στην εθνική Ανδρών ν’ αποτελούν δύο σημαντικά “κεφάλαια” στην έως τώρα μπασκετική πορεία του, αποδεικνύοντας στο μέγιστο βαθμό την δουλειά που κάνουν στη ΔΕΚΑ. Με τον σύλλογο ν’ αποχαιρετά τον παίκτη και παράλληλα ν’ αποφασίζει να “κρεμάσει” τη φανέλα του…

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:
“Ο Αλεξανδρος Σαμοντούροβ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο. Ξεκίνησε το μπάσκετ στα 10 του χρόνια στην 10Academy. Στα 17 του χρόνια μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Η ύψιστη τιμή για έναν αθλητή είναι η κλήση στην Εθνική Ανδρών. Ο σύλλογός μας είχε την τιμή να δει αθλητή της αγωνιζόμενο στην Γ’ Εθνική να καλείται απο τον ομοσπονδιακό μας προπονητή Δημήτρη Ιτούδη. Όλη αυτή η διαδρομή που μοιάζει ονειρική για έναν Έφηβο συνοδεύεται από κάποια χαρακτηριστικά : Πίστη στην ομάδα, αφοσίωση στο Basketball, ήθος, δουλειά, αγάπη για τους συμπαίκτες και σεβασμός στους προπονητές . Του ευχόμαστε να είναι δυνατός, να βάζει πάντα υψηλούς στόχους να μείνει ταπεινός.
Σαμο να ξέρεις ότι για εμάς θα είσαι πάντα κομμάτι της ιστορίας μας, της κουλτούρας μας και παράδειγμα για τα νέα παιδιά. Ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στον Εύοσμο και στην ομάδα μας. Για πάντα στην οικογένεια, για πάντα στις καρδιές μας:
1 πρωτάθλημα Παμπαίδων Εκασθ
2 πρωταθλήματα Παίδων Θεσσαλονίκης
2 πρωταθλήματα Εφήβων Θεσσαλονίκης
2 αργυρά μετάλλια Παίδων και ένα χρυσό Εφήβων σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα
1 πρωτάθλημα Rising Stars U18 Tournament
1 πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.
Το νούμερο 20 στο ράφι…να συνεχίσεις με τον ίδιο ζήλο και ακόμα παραπάνω και το 20 να πάει στην οροφή!!!!!

Δείτε το βίντεο αφιέρωμα της 10Academy στον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ: