Το δύσκολο εμπόδιο του Πυθαγορείου θα πρέπει να περάσει η Λιβαδειά, ώστε να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος του 2ου ομίλου νότου. Πέντε αγωνιστικές πριν από το πέσιμο της αυλαίας οι «μπλε» θα παίξουν το δικό τους τελικό ώστε να καταφέρουν να περάσουν νικηφόρα από την πιο καυτή  έδρα της κατηγορίας και έτσι να βάλουν πλώρη για τη Β’ Εθνική, μιας και ο τωρινός πρωτοπόρος Παπάδος Γέρας έχει ρεπό.

Όσον αφορά τον τρίτου του βαθμολογικού πίνακα Ιωνικό Νίκαιας, βάσει αγωνιστικής εικόνας δεν θα δυσκολευτεί πολύ να φτάσει τους 29 βαθμούς αφού φιλοξενεί την ουραγό Παναγίτσα. Το ροζ φύλλο αγώνα «ζητά» η Πεντέλη επί του  Παπάγου ώστε να κάνει  βήμα παραμονής. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι δεν σκοπεύουν να χάσουν το «διπλό» καθώς θέλουν να αποφύγουν περιπέτειες της τελευταίας στιγμής.

Τέλος, ο Εργοτέλης επιστρέφει μετά από καιρό στο παρκέ (αφού η διακοπή του πρωταθλήματος, το ρεπό αλλά και το παιχνίδι με την Ιεράπετρα τον κράτησαν μακριά από αγωνιστικές υποχρεώσεις) και αναζωογονημένος στοχεύει να χτυπήσει το Μίλωνα, ο οποίος κάνει το δικό του δρόμο επιβίωσης.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Πολυκράτης – Λιβαδειά (Πυθαγόρειο, 13:00)
Πεντέλη – Παπάγου (Νέας Πεντέλης, 17:00)
Εργοτέλης – Μίλωνας (Λίντο, 17:00)
Ιωνικός Νικαίας – Παναγίτσα (Καραμπίνη Νίκαια, 17:00)