Κρίσιμα και αμφίρροπα ματς

Ισως να είναι κουραστικό κάθε εβδομάδα να μιλάς για σούπερ αγωνιστικές, αλλά πραγματικά μέχρι στιγμής το φετινό πρωτάθλημα είναι απίστευτα μαχητικό.  Η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει ντέρμπι, μεγάλα παιχνίδια και ομάδες που θέλουν πάση θυσία τους δύο βαθμούς…  Ακόμα μια φορά, κρίμα που δεν μπορούμε να απολαύσουμε (με εικόνα) όσα περισσότερα ματς γίνεται…

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (ΔΑΚ Λευκάδας , 17:00)

Κάθε ομάδα όταν αγωνίζεται θέλει τη νίκη, αλλά σε αυτό το ματς η Δόξα όχι μόνο τη θέλει, αλλά «καίγεται».  Η Λευκάδα καλείται να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε το Λαύριο την περασμένη αγωνιστική – να σταματήσει το αήττητο των Σερρών- και παράλληλα έπειτα από τρεις σερί ήττες να πάρει δύο υπερπολύτιμους βαθμούς. Οι Σέρρες, καλούνται να συγκεντρωθούν  (κάτι που έλειπε από το ματς με το Λαύριο) και χωρίς τον Μαργαρίτη και να πάνε για το 7 στα 7, ώστε να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΕΡΑΜΑ (Λαυρίου, 17:00)

Το Λαύριο με την εμφάνιση που έκανε στις Σέρρες έδειξε πως έχει αρχίσει να ρολάρει. Αυτό που χρειάζεται αυτό το Σάββατο είναι να επιβληθεί απέναντι σε έναν θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο, ενώ το ευχάριστο για το Χρήστο Σερέλη είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Από την άλλη, το Πέραμα έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη ζημιά, ενώ και ο Ντίνος Καλαμπάκος δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Το Αργος δεν δείχνει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο Πανερυθραϊκός βρίσκεται σε καλή κατάσταση και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα.

ΑΕΚ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ ( 3ο ΚΓ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, 17:00)

Το ερώτημα είναι, πως θα αντεπεξέλθει χωρίς τους φιλάθλους της η ΑΕΚ απέναντι σε έναν δυναμικό αντίπαλο;  Η «Ενωση δυσκολεύτηκε στην Ερυθραία το περασμένο Σάββατο και χωρίς έναν βασικό της παίκτη, τον Πέτρο Νοέα, η αποστολή φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη. Το Παγκράτι ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη που θα του φέρει παράλληλα δύο πολύτιμους βαθμούς. Παρά τα προβλήματα που υπήρχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δεν θα υπάρξουν απουσίες.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΟΦΗ (ΚΓ Κατερίνης, 17:00)

Ματς μεγάλης σημασίας για τον Πιερικό καθώς η μία νίκη σε έξι αγώνες δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Εχοντας στον πάγκο ένα νέο αλλά συνάμα παλιό γνώριμο προπονητή (Δημήτρη Γαλάνη) ο σύλλογος της Κατερίνης θα επιδιώξει να κόψει τη φόρα του ΟΦΗ. Οι κρητικοί δείχνουν τις τελευταίες αγωνιστικές να έχουν βρει ρυθμό (αγωνιστικό), με τους ψηλούς και τον Ντάρελ Λιούις να κάνουν εξαιρετική δουλειά.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ( Λαγκαδά, 17:00)

Ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Η παρουσία του Σάββα Ηλιάδη εγγυάται μαχητικότητα, ενώ η εξαιρετική κατάσταση του Αρκαδικού δίνει τη  μορφή ντέρμπι.  Η ομάδα της Τρίπολης πάει για το δεύτερο συνεχόμενο «διπλό» και την τέταρτη σερί νίκη της, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν τους δύο βαθμούς για να παραμείνουν μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις του πίνακα. Ο Ερμής δεν έχει προβλήματα τραυματισμών (υπάρχει όμως η απουσία Παρίτση), οι Αρκάδες θα παραταχθούν για ένα ακόμα ματς χωρίς τον βασικό πλέι μέικερ (Παπαδάκη).

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Δάφνης, 17:00)

Ένα από τα ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Αμύντας ήταν στο… τσακ να σπάσει το αήττητο του Απόλλωνα και μάλιστα στο σπίτι του, έδειξε ότι επανήλθε στην εξαιρετική φόρμα που σε συνδυασμό με την έδρα του, δείχνει ικανός να πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Ο Πανελευσινιακός επιστρέφει στα δύσκολα. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα διαθέτει ποιητικό ρόστερ το οποίο καλείται να πάρει ακόμα ένα «διπλό» που θα τον διατηρήσουν εντός των στόχων του.  Απών ο Μπαλάφας.

ΚΗΦΙΣΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ( Ν.Κηφισιάς, 17:00)

Ένα ακόμα ντέρμπι!  Η Κηφισιά θέλει σαν τρελή τους δύο βαθμούς, αφού η θέση που καταλαμβάνει  στο βαθμολογικό πίνακα σίγουρα δεν  ικανοποιεί. Προβλήματα δεν υπάρχουν σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που δεν θα παίξει ο Νίκος Αργυρόπουλος και πλέον οι γηπεδούχοι καλούνται να πάρουν μία μεγάλη νίκη που θα τους τονώσει ύστερα από μια σειρά άτυχων, από όλες τις πλευρές, αποτελεσμάτων. Οι πατρινοί έχουν αποδείξει ότι δεν επηρεάζονται από απουσίες και το μόνο που αποζητούν είναι το απόλυτο στις νίκες.