Κρίσιμα και αμφίρροπα παιχνίδια

kavala-kalamitsaΣυναρπαστική αναμένεται η 19η αγωνιστική καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει κρίσιμα και αμφίρροπα παιχνίδια. Τα ντέρμπι διεξάγονται στην Καβάλα και το Λαύριο, ενώ από εκεί και μετά στα υπόλοιπα παιχνίδια οι περισσότερες ομάδες «ψάχνουν» βαθμούς για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους.

ΟΦΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες καθώς και οι δύο χρειάζονται τους βαθμούς για να επιτύχουν το στόχο της παραμονής.  Για τον ΟΦΗ το ματς έχει χαρακτήρα τελικού καθώς σε περίπτωση νίκης κάνει ένα σημαντικό βήμα για τον στόχο του.  Ανάλογη όμως είναι η θέση του Ηρακλή, ο οποίος θα επιδιώξει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και να πάρει ακόμα μία βαθμολογική «ανάσα». Με μία σοβαρή απώλεια θα παραταχθεί η ομάδα του Στέφανου Πέρκου καθώς απών από το παιχνίδι θα είναι ο Θρασύβουλος Σφέικος, ο οποίος χάνει τη χρονιά.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λαγκαδά, 17:00)

Για τον Ερμή το παιχνίδι κόντρα στο Παγκράτι είναι κρίσιμο καθώς η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη για να παραμείνει στο κυνήγι της παραμονής. Το έργο όμως μόνο εύκολο δεν αναμένεται, αφού το σκληροτράχηλο Παγκράτι στοχεύει στο «διπλό» που θα του εξασφαλίσει και τυπικά μια ώρα νωρίτερα την παραμονή του.

ΑΕΤΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Στρέφη, 17:00)

Ιδιαίτερα δυναμικός αναμένεται ο αγώνας στο Στρέφη. Ο Αετός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα που θα τον απομακρύνουν ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όμως, το Ψυχικό παίζει το τελευταίο του… χαρτί για την άνοδο καθώς για να παραμείνει στο παιχνίδι της ανόδου πρέπει να φύγει με το «διπλό».

ΛΑΥΡΙΟ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ (Λαύριο, 17:00)

«Φρένο» στη φόρα της Λιβαδειάς καλείται να βάλει το Λαύριο! Η ομάδα του Χρηστου Σερέλη θα επιδιώξει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη της που θα την κρατήσει στη δεύτερη θέση. Απέναντι όμως, έχει την ομάδα που έχει αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο.  Η Λιβαδειά, των πέντε σερί νικών, θα παλέψει για ακόμα μία τρελή νίκη αλλά θα παραταχθεί με μία σημαντική απώλεια, αυτή του Γιάννη Γκαγκαλούδη, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΔΑΚ Βέροιας, 17:00)

Τη νίκη που θα του δώσει «ανάσα» αναζητά ο Φίλιππος σ ένα κομβικό παιχνίδι για εκείνον. Η ομάδα της Βέροιας θα παλέψει απέναντι σ΄ένα ισχυρό ρόστερ για το θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στην παραμονή. Η Δόξα από την άλλη πηγαίνει στην Ημαθία με μοναδικό στόχο την εκτός έδρας νίκη που θα την κρατήσει στο κυνήγι της ανόδου.

ΚΑΒΑΛΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ  (Αλ. Δημόγλ., 17:00)

Τη ρεβάνς θέλει η Καβάλα απέναντι στον Εθνικό στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είναι απόλυτα αφοσιωμένη στο να πετύχει τη νίκη και να πάρει τη ρεβάνς από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ενώ παράλληλα θα διατηρήσει το «μαξιλαράκι» του +3 από το δεύτερο της βαθμολογίας. Ο Εθνικός, έπειτα από μία εβδομάδα επιστρέφει στη δράση με στόχο να κάνει τη διαφορά στην Καβάλα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα θα παραταχθούν με τον Φώτη Ζούμπο, αλλά αμφίβολοι είναι Παπαδιονυσίου και Δεμερτζής.