Κρίσιμη αγωνιστική για άνοδο και παραμονή

Η άνοδος αποτελεί γεγονός από την προηγούμενη Κυριακή για την Καστοριά. Θέμα χρόνου μοιάζει πλέον και η κατάκτηση του πρωταθλήματος στον βόρειο όμιλο της Β΄Εθνικής για τους “γουναράδες”, οι οποίοι χρειάζονται άλλη μία νίκη (ή μία ήττα της Καρδίτσας) για να τα καταφέρουν. Στην Αγιά, βέβαια, μόνο εύκολο δεν θα είναι αυτό για την ομάδα του Γιώργου Σούλιου, μιας και ο Ερμής χρειάζεται πάση θυσία το ροζ φύλλο αγώνα, προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες ανόδου.

Η ομάδα της Θεσσαλίας γνωρίζει καλά ότι χρειάζεται να κάνει δύο νίκες παραπάνω από την Καρδίτσα (η οποία δεν θα έχει εύκολη αποστολή σήμερα στη Χαλκιδική, με αντίπαλο το Πευκοχώρι), συνεπώς ο αγώνας είναι ζωής ή θανάτου γι αυτήν. Κι αυτό διότι σε περίπτωση που η Καρδίτσα νικήσει μέσα στο Πευκοχώρι και ο Ερμής ηττηθεί από την Καστοριά στο γήπεδό του, τότε τίποτα δεν θα μπορεί να αλλάξει στην πρώτη τριάδα του ομίλου στις τελευταίες δύο αγωνιστικές.

Όσον αφορά στη μάχη της παραμονής, ο Πιερικός Αρχέλαος βρίσκεται πια αγκαλιά με τη σωτηρία μετά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής. Εάν καταφέρει, δε, να φύγει με το διπλό από το Μεσολόγγι, τότε θα σωθεί και μαθηματικά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο παιχνίδι ΧΑΝΘ-Φίλιππος. Μόνο αδιάφοροας πάντως δεν θα είναι ο Χαρίλαος Τρικούπης, ο οποίος χρειάζεται άλλη μία νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή του, όπως και η Γέφυρα, εφόσον νικήσει τον Πολύγυρο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17.00 Χ. Τρικούπης-Πιερικός Αρχ. Δημόπουλος-Καρπάνος
Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Καστοριά Θεοδώρου-Τζιοπάνος
Αγ. Παύλου 17.00 Πευκοχώρι-Καρδίτσα Σιμητόπουλος-Λόρτος
Μ. Τσίκινας 17.00 ΧΑΝΘ-Φίλιππος Βέροιας Ζαχαρής-Τσουμαχίδης
Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Στρατώνι Παπανικολάου Γ.-Κατωτικίδης
Λαγκαδά 17.00 Ερμής Λ.-Ασπίδα Ξάνθης Δημάδης-Μελανίδης
1ο Γυμνάσιο Κορδ. 17.00 Αίας Ευόσμου-Αγρίνιο Καρακώστας-Κοντογιάννης
Γέφυρα 17.00 Γέφυρα-Πολύγυρος Παργιανόπουλος-Παζόλης