ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ιστορική νίκη-πρόκριση του Προμηθέα στον τελικό της διοργάνωσης!

Ο Προμηθέας έχει δείξει πως έχει βάλει γερές βάσεις στο ελληνικό μπάσκετ και για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγυρίζει και τη συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας! Οι Αχαιοί νίκησαν στον ημιτελικό το Περιστέρι με 67-61, παίρνοντας το πρώτο από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό του θεσμού, που θα φιλοξενηθεί στις 16/2 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο στυλοβάτης αυτής της ιστορικής νίκης-πρόκρισης του Προμηθέα, με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ αλλά και 12 κερδισμένα φάουλ! Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο 10λεπτο ο Έλληνας άσος ήταν η αιχμή του δόρατος της επίθεσης του Προμηθέα έχοντας πετύχει τους 15 από τους 17 πόντους για την ομάδα του και έχοντας τα 5 από τα 8 ριμπάουντ που έγραψε η στατιστική σε αυτό το διάστημα! Το Περιστέρι παρουσιάστηκε μαχητικό στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, όμως στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή του και έχοντας και σημαντικές απουσίες (Ξανθόπουλος, Αγαδάκος) έδειξε να μένει από λύσεις, γεγονός που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η ομάδα του Μάκη Γιατρά, που “έχτισε” διψήφια διαφορά, την οποία και διαχειρίστηκε σωστά έως το τέλος.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στους 44 τελικούς που έχουν προηγηθεί μόνο τρεις φορές υπάρχει συμμετοχή σε αυτούς ομάδας εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης! Και μάλιστα τις δύο φορές ήταν ο Απόλλων Πατρών, το 1997 και το 2015, ενώ η τρίτη ήταν το 2007 το Ρέθυμνο.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 31-30, 52-47, 67-61
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Παπαπέτρου, Σώμος
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (Γιατράς): Χολ 9, Μπαμπ, Λίποβιι 2, Αγραβάνης 11, Μαυροκεφαλίδης 26, Κασελάκης, Μάντζαρης 1, Κατσίβελης 13, Φίλερ 5, Τζόουνς
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Παπανικολόπουλος): Μπλέικ 3, Σκορδίλης 8, Σαλούστρος 2, Μορέιρα 14, Καράμπελας 5, Βασιλόπουλος 3, Κέιν 4, Χάτσερ 13, Γκρέι 5, Μόουζες 4.