ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πάει τελικό, αγωνιά για τον «3D»

Το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας το έβαλε στο… τσεπάκι του ο Παναθηναϊκός, αλλά η αγωνία των «πρασίνων» είναι για τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο «3D» αποχώρησε στα μισά τους ματς με τον ΚΑΟΔ, προκειμένου να μεταφερθεί στο «Υγεία» για να υποβληθεί σε μαγνητική διότι αισθανόταν ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Μία αποχώρηση που φάνηκε να επηρεάζει τους συμπαίκτες του, οι οποίοι και κόπιασαν αρκετά μέχρι να κάμψουν την αντίσταση του ΚΑΟΔ (66-55) και να οδηγήσουν την ομάδα τους στον τελικό της 10ης Φεβρουαρίου 2013 και στην αναμέτρηση με τον μόνιμο την τελευταία εξαετία αντίπαλο του Παναθηναϊκού Ολυμπιακό!

Οι «πράσινοι» είδαν κι… έπαθαν μέχρι να φτάσουν στη νίκη, καθώς ο αντίπαλός τους φάνηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει όσα περισσότερα μπορούσε απ’ το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κι η αποχώρηση του Διαμαντίδη, αποτέλεσε ένα ακόμη ατού στην προσπάθεια του ΚΑΟΔ, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν ν’ αποσυντονίζονται, γεγονός που τους έκανε να χάσουν την διαφορά των 14 πόντων (37-23) του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι με τον Κακαρούδη ν’ αποτελεί την βασική απειλή στον επιθετικό τομέα, βρέθηκαν στο 32’ σε απόσταση βολής (51-48), αλλά στο τέλος η εμπειρία των παικτών του τριφυλλιού (κι η πολύ καλή αγωνιστικά μέρα του Μπράμος), έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, ώστε να γείρει για τα καλά η πλάστιγγα της νίκης υπέρ των γηπεδούχων.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-23, 49-45, 66-55

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Μπράμος 14(2), Ματσιούλις 7(1), Καπόνο 10, Ούκιτς 5(1), Λάσμε 14, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5(1), Σκορδίλης, Μπανκς 7.

ΚΑΟΔ: Σλαφτσάκης, Καλαϊτζίδης 8(2), Ακεψιμαϊδης, Μπορόβνιακ, Μισέλ 4, Μπάβτσιτς 10(1), Κακαρούδης 15(3), Ντέιλ 2, Ζάρας 11(1), Ιωάννου 6, Πάλμερ.