Κυρίτσης: «Η πιο σημαντική νίκη στην ιστορία της ομάδας»

Ο Ίκαρος Καλλιθέας στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 κατάφερε να κάνει την μεγάλη έκπληξη επικρατώντας του Παναθηναϊκού. Η ομάδα της Καλλιθέας πλέον μετράει δυο νίκες και δυο ισοπαλίες και βρίσκεται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ωστόσο μπροστά της έχει ένα ακόμα δύσκολο αγώνα, με τον ΚΑΟ Δράμας εκτός έδρας με μόνο στόχο τη νίκη βέβαια προκειμένου να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία το θετικό αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής. Ο Αλέξης Κυρίτσης που ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα στο ματς με τον Παναθηναϊκό, μιλάει στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, τόσο για την πρώτη μεγάλη νίκη του Ικάρου στο πρωτάθλημα όσο και για την συνέχεια και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Αλέξη, η νίκη σας επί του Παναθηναϊκού περνάει στην ιστορία με χρυσά γράμματα καθώς είναι η πρώτη του Ικάρου κόντρα σε έναν από τους δυο μεγάλου του Ελληνικού μπάσκετ. Ποια είναι τα συναισθήματα τώρα που έχει περάσει καιρός και βλέπετε τα πράγματα πιο ήρεμα;

«Σίγουρα είναι η πιο σημαντική νίκη στην ιστορία της ομάδας καθώς είναι και η πρώτη επί του Παναθηναϊκού. Ο Ίκαρος δεν είχε πετύχει μέχρι τώρα μια τόσο μεγάλη νίκη και αυτό τις δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Πόσο μάλλον και ψυχολογικά καθώς προερχόμασταν από δυο άσχημα αποτελέσματα και την χρειαζόμασταν και δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά προκειμένου να πετύχουμε κάτι τόσο σημαντικό».

Ποιο πιστεύεις ότι ήταν το κλειδί προκειμένου να φτάσετε σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα και σ’ αυτή την έκπληξη της 4ης αγωνιστικής;

«Ήταν ένα παιχνίδι που για 40 λεπτά και είχε πολύ υψηλό τέμπο. Εμείς από την πλευράς μας έπρεπε να ρισκάρουμε πολύ προκειμένου να καταφέρουμε κάτι τέτοιο. Είχαμε την τύχη να βάλουμε στο δεύτερο ημίχρονο τα σουτ. Από τη στιγμή που καταφέραμε να πάμε το παιχνίδι στο πόντο, όλα ήταν ανοιχτά και τελικά ήμασταν εμείς αυτοί που τα καταφέραμε»

Πλέον έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ και μάλιστα εκτός έδρας…

«Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό με τον Παναθηναϊκό. Ο ΚΑΟΔ είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα με προπονητή που έχει φιλοσοφία και την έχει περάσει και ειδικά στην έδρα του είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και θα έχουμε πολύ δύσκολο έργο. Οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα είναι πολύ μεγάλες και εμείς θα πρέπει να αντεπεξέλθουμε και να προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί προκειμένου να χτυπήσουμε μέχρι τέλους το παιχνίδι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας».

Αγωνιζόμενος από φέτος για τον Ίκαρο Καλλιθέας πως νιώθεις; Έχεις δικαιωθεί για την επιλογή σου;

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Αυτό είναι κάτι που βοηθά πάρα πολύ. Επίσης είναι θετικό για μένα ότι έχω μεγάλο χρόνο συμμετοχής όμως αυτό δημιουργεί και απαιτήσεις. Θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να δείχνεις το καλό σου πρόσωπο και να προσπαθείς στο 100%. Αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ. Από εκεί και πέρα ελπίζω να είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας και ότι όλα, τα υπόλοιπα θα τα πετύχουμε»

Οι στόχοι του Ίκαρου και οι δικοί σου άλλαξαν καθόλου μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού και έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα;

«Εμείς το μόνο που θέλουμε και μπορούμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι δεδομένο ότι ψάχνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε και θέλουμε προκειμένου να μπορέσουμε να είμαστε πιο ήρεμοι στην συνέχεια. Το ταμείο όμως θα το κάνουμε στο τέλος και θα δούμε τι θα έχουμε πετύχει. Το πρωτάθλημα είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο. Μπορεί από την οκτάδα να βρεθείς στην ζώνη του υποβιβασμού εύκολα αλλά και το αντίθετο. Θα δούμε όμως τι θα γίνει. Εμένα οι στόχοι μου είναι απόλυτα ίδιοι με της ομάδας. Θέλω να κερδίζει η ομάδα μου και να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια ανταγωνιστικοί έχοντας καλή απόδοση. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η καλή απόδοση της ομάδας και το τι θα έχει καταφέρει στο τέλος».