Κυριακού: «Πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές»

Ανανεωμένος και δυναμικός ο Πιερικός Αρχέλαος είναι έτοιμος για το πρώτο ματς του πρωταθλήματος, το Σάββατο (1/10), απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Με… αέρα ενθουσιασμού, αφού πρόκειται για μια νεανική ομάδα, ο Πιερικός είναι έτοιμος να υποδεχτεί και πάλι στο κλειστό γήπεδο της Κατερίνης τους φίλους του. Ο Δημήτρης Κυριακού μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας, αλλά και το παιχνίδι απέναντι στους «μελανόλευκους».

«Εκτιμώ ότι η προετοιμασία μας πήγε όπως την είχαμε προγραμματίσει, αλλά όπως κάθε προετοιμασία έχει και τους τραυματισμούς της έτσι και στη δική μας, αλλά τελικά όλα πήγαν μια χαρά. Έχω την αίσθηση ότι η ομάδα μας θα πάει καλά, και βέβαια η αρχή μπορεί να είναι το ήμισυ του παντός, αλλά όπως πάντα τονίζω, ποτέ δεν προδιαγράφει το τέλος. Εμείς θα μπούμε να κάνουμε τον αγώνα μας, όπως σε κάθε παιχνίδι. Να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες, χωρίς τραυματισμούς και μακάρι το μπάσκετ να συνεχίσει να υπάρχει και εμείς να κάνουμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και να την ευχαριστηθούμε»,  δήλωσε αρχικά ο κόουτς του Πιερικού και στη συνέχει αναφέρθηκε στο  σαββατιάτικο (1/10) παιχνίδι με τον Απόλλωνα:

« Όσο για τον αγώνα, παίζουμε με μια ομάδα που από πέρυσι έχει σχεδόν το ίδιο ρόστερ, είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα με έναν προπονητή που την έχει στήσει πάρα πολύ καλά και οι εμπειρίες του βοηθάνε σ΄ αυτό το κομμάτι. Από κει και μετά, όπως κάθε ομάδα έχει τα αδύνατά της σημεία. Θα δουλέψουμε στο δικό μας παιχνίδι, με τη δική μας τακτική και από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε να εγκλωβίσουμε τον αντίπαλό μας. Θα είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι και, είναι πολύ νωρίς και για τις δυο ομάδες, αφού είναι πρώτη αγωνιστική και σαφώς αμφότεροι έχουμε άγχος. Το υπέρ μας είναι ότι παίζουμε στην έδρα μας, και το κατά μας ότι έχουμε μία νεανική ομάδα που σαφώς θα έχει λίγο μεγαλύτερο άγχος επειδή θα θέλει να δείξει στον κόσμο της κάποια πράγματα. Προβλέπω να είναι κλειστό παιχνίδι και πιστεύω ότι θα βγούμε νικητές».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Δαμαλής αναφερόμενος στο ματς με τον Απόλλωνα δήλωσε: «Η προετοιμασία μας που ξεκίνησε από τον Αύγουστο έφτασε στο τέλος της και τώρα κάθε βδομάδα ξεκινά η προετοιμασία μας για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Στον πρώτο αγώνα  αντιμετωπίζουμε με μία ιστορική ομάδα με παράδοση και πολλούς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες. Θα παίξουμε σύμφωνα με τις οδηγίες των προπονητών μας, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με την βοήθεια του κόσμου μας θα παλέψουμε για τη νίκη».

H συνέντευξη Τύπου

Εν τω μεταξύ χθες πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το διοικητικό συμβούλιο του Πιερικού Αρχελάου στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ.

Στην αρχή, ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Πόδας που καλωσόρισε τους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα του Πιερικού Αρχελάου, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας γενικά και των ομάδων ειδικά, στην προσπάθεια να σταθεί όρθια η ομάδα που φέτος ο μέσος όρος ηλικίας της είναι τα εικοσιτέσσερα χρόνια και βέβαια στην έμπρακτη στήριξη του κόσμου της Πιερίας.

Επίσης, από το Δ.Σ ο Δημήτρης Πόδας  αναφέρθηκε στη συνολική προσπάθεια, ο προπονητής Δημήτρης Κυριακού στο τεχνικό μέρος και οι καλαθοσφαιριστές Γιάννης Δαμαλής, Δημήτρης Μαρμαρινός και Κώστας Μπεχλιβάνης στο αγωνιστικό και στην προετοιμασία που έγινε με επιτυχία.

Τέλος, ο Στέλιος Χατζηϊωάννου μίλησε για  την επίπονη και αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες μπάσκετ και όλοι απάντησαν στις ερωτήσεις που έκαναν οι δημοσιογράφοι, οι οποίες περισσότερο επικεντρώθηκαν στη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου στο Σιδηροδρομικό Σταθμό.