Κυριακόπουλος: «Ενας μαραθώνιος και κρίνεται στη διάρκεια»

Η νίκη του Πανελευσινιακού επί της Δόξας εμπεριείχε μία σημαντική απόδοση. Ο Γιάννης Κυριακόπουλος σε 17λεπτά συμμετοχής πέτυχε 23 πόντους έχοντας μάλιστα 5/5 τρίποντα ενώ μοίρασε και δυο ασίστ. Ο 32χρονος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για νίκη της ομάδας του αλλά και για την δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά: 

Γιάννη, πόσο σημαντική και δύσκολη ήταν η νίκη που πετύχατε;

«Ήταν όντως μια δύσκολη νίκη. Για εμάς αυτό το αποτέλεσμα είναι μονόδρομος όταν παίζουμε εντός έδρας αλλά και από την στιγμή που έχει διαμορφωθεί έτσι η κατάσταση και φέτος θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε πάντα θετικά αποτελέσματα στο γήπεδο μας!»

Έπειτα και από τη τέταρτη νίκη σας βρίσκεστε αρκετά ψηλά στην βαθμολογία αλλά ακολουθεί ακόμα πιο δύσκολο πρόγραμμα;

«Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα πάμε αρκετά καλά. Όντως το πρόγραμμα μας ήταν δύσκολα  αλλά και στην συνέχεια και μέχρι τα Χριστούγεννα ο βαθμός δυσκολίας θα είναι ο ίδιος. Εμείς αυτό που θα κάνουμε είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε έναν απολογισμό για το τι έχουμε καταφέρει. Τα πράγματα στην Α2 είναι ρευστά σε κάθε αγωνιστική και ένα άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να σε φέρει πολύ πίσω ή και το αντίστροφο. Για το λόγο αυτό πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Κόντρα στην Δόξα Λευκάδας πραγματοποίησες μια πολύ καλή εμφάνιση έχοντας 23 πόντους και 5/5 τρίποντα…

«Το σουτ είναι θέμα ημέρας αλλά είναι σημαντικό να σε βοηθήσουν και οι συμπαίκτες σου. Αν δεν το κάνουν δύσκολα τα καταφέρνεις μόνο σου. Πάντως όταν βρεις ρυθμό τα πάντα γίνονται πιο εύκολα αλλά ένα σημαντικό συστατικό είναι η προπόνηση που παίζει το δικό της ρόλο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι όταν μπήκαν τα πρώτα σουτ μετά όλα έγιναν πιο εύκολα. Δεν πρέπει όμως στον αγώνα να βλέπεις μόνο αυτό! Το σημαντικότερο είναι να έχεις σωστές επιλογές σε όλες τις φάσεις».

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου φέτος;

«Αρχικά για να έχουμε μια καλή πορεία πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή που είναι και η δυσκολότερη αποστολή. Όσο πιο εύκολα το καταφέρουμε τόσο πιο απελευθερωμένοι θα είμαστε και πιο ψηλά θα μπορούμε να κοιτάμε στην βαθμολογία. Όπως είπα στην Α2 ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει γιατί είναι ένα πρωτάθλημα τελείως απρόβλεπτο. Είναι ένας μαραθώνιος και κρίνεται στη διάρκεια της κάθε ομάδας και αυτό θέλουμε να πετύχουμε εμείς».

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

«Πάνω απ’ όλα θέλω να έχω την υγεία μου και να βοηθήσω την ομάδα μου όποτε και όπως με χρειαστεί. Θέλω ότι μου ζητήσει ο προπονητής μου να το φέρω εις πέρας. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχηθώ ο κόσμος είναι μαζί μας και να γεμίζει το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Η παρουσία του μας βοηθάει να φτάνουμε στην νίκη και κατ επέκταση στους στόχους μας προκειμένου να πραγματοποιήσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία φέτος».