Κυριακόπουλος : «Ετυχε να τα βάλω»

Θα θυμάται για καιρό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αφού αυτό που κατάφερε δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο. Ο λόγος για τον Γιάννη Κυριακόπουλο, ο οποίος πέτυχε το απόλυτο ευστοχώντας σε 9/9 τρίποντα και  συνέλαβε τα μέγιστα, ώστε το Ρέθυμνο να θέσει νέο ρεκόρ εύστοχων τριπόντων (25). Ο 32χρονος γκαρντ μίλησε στον Sentra 103,3 για το κατόρθωμά του για τις 15 ασίστ που μοίρασε, αλλά και για την εικόνα του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

Για τα 9/9 τρίποντα και αν υπάρχει μυστικό:

«Ετυχε να τα βάλω, είναι και θέμα ημέρας. Απλά είναι μεγαλύτερη απόσταση και δεν έχεις το ίδιο άγχος από ότι όταν σουτάρεις από μικρότερη απόσταση, οπότε σουτάρεις πιο ελεύθερα. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι. Υπάρχουν  παιχνίδια που μπορείς να βάλεις 1/8 και σε κάποια 9/9, αυτό δεν το σκέφτεσαι».

Για το αν κοιτά την γραμμή των τριών πόντων:

«Δεν κοιτάω την γραμμή, ίσα ίσα στην προπόνηση μου βάζουν χέρι γιατί πατάω γραμμή, μου λένε πήγαινε πιο πίσω γιατί χρεώνεται σαν δίποντο και τους λέω “εντάξει παιδιά στο παιχνίδι θα σουτάρω πιο μακριά».

 Για το αν παίζει ρόλο ο Στέργιος Κουφός στο σουτ :

«Εννοείται ο προπονητής είναι που μας έχει δώσει αυτό το στυλ παιχνιδιού. Ακόμα και σε αιφνιδιασμό, ακόμη και αν είμαστε μόνοι μας θέλει να σουτάρουμε. Αυτός είναι που αν σε κάποιο παιχνίδι δεν πάμε καλά και δεν πάνε τα σουτ, μας παροτρύνει να σουτάρουμε, γιατί αυτό είναι το παιχνίδι της ομάδας».

Για το αν είναι το τρίποντο ευλογία και κατάρα όπως είχε πει κάποτε ο Στιβ Γιατζόγλου:

«Είναι γιατί σε ένα παιχνίδι στο Άργος δεν είχαμε βάλει κανένα. Είχαμε σουτάρει 0/15 και δεν έμπαινε τίποτα».

Για το αν έχει την αίσθηση ότι είναι η ημέρα του:

«Δεν το κατάλαβα καν. Δεν επεδίωκα κάτι τέτοιο, ήθελα απλά να κερδίσει η ομάδα μου και μέσα από το παιχνίδι βγήκαν τα σουτ. Δεν ήξερα στο τέλος ότι έβαλα 9 τρίποντα, απλά θυμόμουν ότι δεν είχα αστοχήσει σε σουτ. Με το που έληξε το παιχνίδι είδα κόσμο να έρχεται προς το μέρος μου και είπα με απορία “παιδιά τι έγινε;¨. Δεν κατάλαβα τίποτα. Μου είχαν πει ότι είχα βάλει 5/5 στην Α1 με την ΑΕΛ και δεν το θυμόμουν».

Για τις 15 ασίστ που έδωσε:

«Αυτή είναι η δουλειά μου όχι μόνο να βάζω τρίποντα. Χαίρομαι περισσότερο για αυτό παρά για τα τρίποντα γιατί πιστεύω είναι ακόμη πιο δύσκολο αυτό, το να δημιουργείς και να φτιάχνεις τους συμπαίκτες σου. Η ασίστ μετρά όταν μπει καλάθι. Αυτό είναι το πιο σημαντικό γιατί γίνεσαι χρήσιμος για την ομάδα σου και σε αναγνωρίζουν οι συμπαίκτες σου ενώ σε βοηθάνε μετά ώστε να σουτάρεις καλύτερα . Ίσα ίσα δεν κοίταζα πόσες ασίστ είχα και πόσους πόντους είχα βάλει, απλά έπαιζα το παιχνίδι κανονικά χωρίς να κοιτάω κάτι».

Για την άνοδο στην Α1:

«Είναι 11 παιχνίδια ακόμη. Απλά τώρα ξεκινάνε και οι τρεις από την ίδια βάση, ένα μίνι πρωτάθλημα 11 αγωνιστικών. Θα παιχτούν πολλά και στο πρόγραμμα, το Λαύριο έχει καλύτερο πρόγραμμα και από εμάς και από τις Σέρρες. Εμείς έχουμε τις Σέρρες μέσα αλλά πρώτα παίζουμε στην Αμαλιάδα με τον Κόροιβο που αγωνίζεται για την σωτηρία και αυτό το παιχνίδι είναι το τελευταίο τους χαρτί, αυτά είναι πιο δύσκολα παιχνίδια από τα ντέρμπι. Πρέπει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι χωριστά και να πηγαίνουμε μόνο για την νίκη, ενώ δεν πρέπει να κοιτάμε τι κάνουν οι υπόλοιποι γιατί αυτό σε αποπροσανατολίζει. Πρέπει να κερδίζεις συνέχεια εσύ ώστε σε περίπτωση που χάσουν οι άλλοι δυο συνδιεκδικητές σου να το εκμεταλλευτείς για να ανέβεις κατηγορία. Το πλεονέκτημα το έχει αυτή την στιγμή το Λαύριο λόγω προγράμματος παρότι έχουμε την ισοβαθμία στα μεταξύ μας».

Για το πρωτάθλημα της Α2:

«Είναι δύσκολο πρωτάθλημα αυτό της Α2. Ο κόσμος έρχεται και γεμίζει τα γήπεδα, βλέπει Έλληνες παίκτες και του αρέσει. Έχει περισσότερο κόσμο από την Α1 πολλές φορές και είναι κρίμα που δεν προβάλλεται. Αυτό θέλω να πω προς τους δημοσιογράφους γιατί αν δεν το προβάλουμε δεν το βοηθάμε έτσι το άθλημα. Αλλά εδώ δεν προβάλλουμε την Α1, την οποία μέσα σε δύο λεπτά στην τηλεόραση προσπαθούν να δείξουν όλη την αγωνιστική, δεν γίνεται αυτό όμως».