Κωνσταντινίδης: «Βασικός στόχος της ομάδας είναι η ήπια προσαρμογή των αθλητών»

Οι μέρες μετρούν αντίστροφα για την επανέναρξη της Α2. Ο Αμύντας ήταν από εκείνες τις ομάδες που προπονείται από την πρώτη στιγμή που δόθηκε το πράσινο φως, ετοιμάζοντας τους παίκτες για τους επερχόμενους αγώνες.

Ο κόουτς Μάης Κωνσταντινίδης μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου, για τις ιδιαιτερότητες της σεζόν και το νεκρό διάστημα, την αντιμετώπιση της ομάδας, την προπονητική επανέναρξη και την ετοιμότητα των παικτών του, αλλά και για τους στόχους  για το υπόλοιπο αγωνιστικό κομμάτι της χρονιάς και την ηλικιακή ανανέωση που υλοποιείται φέτος στην ομάδα του Υμηττού.

Αρχικά ο προπονητής του Αμύντα, ανέφερε για τους διαφορετικούς τελευταίους μήνες από την κανονικότητα: “Σε συνέχεια της περσινής προβληματικής σεζόν, όλες οι ομάδες κλήθηκαν να διαχειριστούν μία ακόμη μεγαλύτερη διακοπή σχεδόν τεσσάρων μηνών. Στο διάστημα αυτό και με δεδομένους τους περιορισμούς, το ζητούμενο ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διατήρηση της φυσικής κατάστασης των παικτών. Ο Αμύντας, κινούμενος εντός των νόμιμων πλαισίων, βοήθησε τους αθλητές του να διατηρηθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Η διοίκηση του Συλλόγου βρέθηκε στο πλευρό αθλητών και προπονητών από την πρώτη στιγμή του lockdown και προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε άπαντες να αισθάνονται συνδεδεμένοι με την ομάδα.

Στη συνέχεια ο κόουτς αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση, αλλά και στους στόχους της ομάδας. “Με την έναρξη των προπονήσεων εντός γηπέδου, τα παιδιά βρίσκονταν σε ένα σημείο, που έκανε τη μετάβασή τους πιο ομαλή. Βασικός στόχος της ομάδας είναι η ήπια προσαρμογή των αθλητών στον αγωνιστικό ρυθμό, ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις ανεπιθύμητων τραυματισμών, καθώς η πιθανότητά τους είναι υψηλή μετά από τόσο μεγάλη αποχή και τόσο μικρή προαγωνιστική περίοδο. Σε δεύτερο επίπεδο, στόχος είναι η συνέχιση του καλοκαιρινού πλάνου της ενσωμάτωσης στο βασικό κορμό νέων σε ηλικία παικτών, που θα αποτελέσουν τη βάση για τα επόμενα χρόνια. Με δεδομένα τα παραπάνω και προσπαθώντας να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα, θα επιδιωχθεί το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία.”